Antena 3 CNN Externe Dezbaterea online a lui Obama: de la marijuana la meningită (VIDEO)

Dezbaterea online a lui Obama: de la marijuana la meningită (VIDEO)

Dezbaterea online a lui Obama: de la marijuana la meningită (VIDEO)
Sursa foto: obama dezbatere online
27 Mar 2009   •   08:00

În prima dezbatare online de la Casa Albă, preşedintele american, Barack Obama, a trecut de la discuţii politice la anecdote personale şi glume, explorând o nouă modalitate de a-şi transmite mesajul şi a-şi promova agenda.
Circa 67.000 de utlizatori au urmărit transmisia live pe web, la adresa whitehouse.gov, care a fost preluată şi de unele companii de cablu. Pe parcursul a două zile, 92.933 de persoane au postat 104.081 întrebări, şi s-a votat de 3,6 milioane ori pe topul întrebărilor la care ar trebui să răspundă preşedintele.

Obama a amintit în debut că a promis ?să deschidă Casa Albă poporului american, iar acest eveniment marchează un pas important spre aceasta?. Cu toate acestea, evenimentul a avut şi nereuşitele sale. Deşi administraţia anunţase că subiectul este economia, siteul Casei Albe a fost asaltat de întrebări legate de legalizarea marijuanei.

La categoria ?securitate financiară? primele patru întrebări votate de utlizatori se refereau la acest aspect, ca şi la categoria "locuri de muncă".

?Trebuie să spun că a existat o întrebate foarte votată: dacă legalizarea marijuanei va îmbunătăi economia şi la crearea de locuri de muncă?, a declarat Obama râzând. ? Nu ştiu ce spune aceasta despre audienţa pe internet. Dar vrem să de asigurăm că întrebarea capătă un răspuns. Iar acesta este nu - nu cred că este o strategie bună de a creşte economia?.
În cele din urmă a răspuns la două şase întrebări online şi a recunoscut că unele răspunsuri au fost prea lungi, pentru ca apoi să răspundă la şase întrebări din publicul adunat la Casa Albă.
Evenimentul a durat 75 de minute, iar purtătorul de cuvânt Robert Gibbs a confirmat că va fi repetat. Întrebările au mers de la sistemul de sănătate, unde a vorbit despre meningita uneia din fetele sale, până la educaţie, sau despre când vor reveni în SUA slujbele externalizate.

Evenimentul de joi a fost o continuare a dezbaterilor de pe YouTube din timpul campaniei, iar anterior au fost trimise peste 12 milioane de mailuri pentru a încuraja participarea. În plus, joi dimineaţă Google avea un link către site-ul Casei Albe.



Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close