Antena 3 CNN Externe Dezvăluiri şocante în cazul asasinului din Norvegia, Anders Breivik

Dezvăluiri şocante în cazul asasinului din Norvegia, Anders Breivik

Dezvăluiri şocante în cazul asasinului din Norvegia, Anders Breivik
Sursa foto: foto: Antena3
03 Apr 2012   •   16:54

Mama teroristului norvegian Anders Breivik a recunoscut că l-a ajutat indirect pe fiul său la comiterea atentatului de anul trecut, soldat cu 77 de victime. Mama lui Breivik a declarat că a spălat suma de 400 de mii de coroane norvegiene, adică 43 de mii de euro, obţinută de Breivik din vânzarea de diplome false pe internet.

Banii proveneau în mare parte din mai multe operaţiuni ilegale puse la cale chiar de asasin, în special vânzarea de diplome false. Acesta primea banii prin transfer bancar sau direct în conturile sale din Letonia.

Dar mama acestuia era titularul celor mai multe conturi bancare, iar banii erau primiţi aici, după care erau trasferaţi în cele ale fiului său. El deţine peste 14 conturi bancare în Estonia, Statele Unite, Republica Dominicană şi Antigua.

Banii erau apoi scoşi de la bancomatele din Oslo cu carduri de credit străine, şi întotdeauna erau scoşi sib forma unor sume mici. Aceşti bani proveniţi din activităţi ilegale au fost folosiţi pentru organizarea atacului terorist.

Pe 22 iulie 2011, Breivik a detonat o bombă în apropierea Guvernului din Oslo, atac soldat cu opt victime. Apoi a pornit spre Insula Utoya, acolo unde tinerii Partidului Muncitoresc participau la o tabără de vară. Şaizeci şi nouă de persoane au fost secerate de rafalele de gloanţe trase de Breivik.

×
Subiecte în articol: Anders Breivik
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close