Antena 3 CNN Externe Dezvăluirile unui fost asasin al grupării ISIS: „Am ucis peste o sută de oameni. Nu îmi pare rău”

Dezvăluirile unui fost asasin al grupării ISIS: „Am ucis peste o sută de oameni. Nu îmi pare rău”

Dezvăluirile unui fost asasin al grupării ISIS: „Am ucis peste o sută de oameni. Nu îmi pare rău”
04 Mai 2018   •   10:00

De șapte ani, Siria este în război. Guvernul președintelui Bashar al-Assad s-a luptat atât cu grupările rebele, cât și cu jihadiștii Statului Islamic. Orașul nordic Raqqa a fost un loc cheie unde s-au dus multe lupte.

BBC prezintă povestea unui protestatar pașnic care, în cele din urmă, a devenit criminal în serie. Khaled nu s-a trezit pur și simplu în Raqqa în mirosul de moarte și praf, ci a decis să devină asasin.

“Obiectivele noastre de practică au fost deținute de soldații din regim. De cele mai multe ori asasinatele se fac de pe motocicletă, ai nevoie de o persoana care să conducă motocicleta și să stai în spatele ei, să te apropii de mașina țintei. Atunci tragi și nu poate scăpa”, spune el.

Khaled a învățat cum să urmărească oamenii. Cum să “cumpere” obiective pe care nu le putea atinge prin cei apropiați lui. Cum să distrugă un convoi de mașini, fără ca cineva să-i dea de urmă.

A fost o lecție sângeroasă și inumană. Dar, la mijlocul anului 2013, la scurt timp după ce armata siriană s-a retras de la Raqqa, un grup islamist se străduia să stăpânească orașul nordic și să-și elimine rivalii.

”Am ucis peste o sută de oameni în lupte împotriva regimului și nu îmi pare rău, pentru că Dumnezeu știe că nu am ucis niciodată o persoană civilă sau nevinovată. Când mă uit în oglindă mă văd ca pe un prinț. Și dorm bine noaptea, pentru că toată lumea pe care mi-au cerut să o omor, a meritat să moară”, a spus Khaled.

×
Subiecte în articol: ISIS asasin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close