Antena 3 CNN Externe Unul dintre dezvoltatorii vaccinului Sputnik a fost asasinat la Moscova

Unul dintre dezvoltatorii vaccinului Sputnik a fost asasinat la Moscova

Comitetul de Investigații a deschis un dosar privind uciderea unui dezvoltator de vaccinuri Sputnik V la Moscova.

Unul dintre dezvoltatorii vaccinului Sputnik a fost asasinat la Moscova
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Cojoianu    |    03 Mar 2023   •   19:27

Pe 2 martie, un bărbat în vârstă de 29 de ani l-a strangulat cu o curea pe proprietarul apartamentului, în vârstă de 47 de ani, în timpul unei certuri într-o clădire de apartamente de pe strada Rogova, după care a fugit.

Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal în cazul uciderii unui bărbat în nord-vestul Moscovei. Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor de către serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Comitetului de Investigații din Moscova.

La rândul lor, agențiile de aplicare a legii au declarat pentru TASS că bărbatul ucis s-a dovedit a fi Andrei Botikov, un cercetător principal la Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, care a fost implicat în crearea vaccinului Sputnik V.

"Departamentul de investigații interdistrictual Khoroshevsky al Direcției de investigații pentru districtul administrativ de nord-vest al Direcției principale de investigații a Comitetului de investigații al Federației Ruse din Moscova a inițiat o cauză penală pe baza unei infracțiuni prevăzute de partea 1 a articolului 105 din Codul penal rus ("Crimă")", a declarat Comitetul de investigații din Moscova într-un comunicat.

Citește și: Noul vaccin anti-COVID, disponibil de vineri şi pentru cei care se vaccinează pentru prima dată

Potrivit anchetatorilor, la 2 martie, în apartamentul unui bloc de apartamente de pe strada Rogova din Moscova, un tânăr de 29 de ani l-a strangulat cu o curea pe proprietarul apartamentului, în vârstă de 47 de ani, în timpul unei certuri, după care a fugit.

"Locul unde se afla autorul a fost stabilit cât mai curând posibil. În timpul interogatoriului, acesta a pledat vinovat și a fost inculpat. Personajul fusese anterior urmărit penal pentru săvârșirea unei infracțiuni. În viitorul apropiat, ancheta intenționează să solicite instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului", a conchis Comitetul de Investigaţii.

×
Subiecte în articol: Moscova Sputnik asasinat
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close