Antena 3 CNN Externe Un diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient, în Scoția

Un diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient, în Scoția

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit la cel mai mare spital din Scoția după ce i s-ar fi administrat o doză fatală din medicamentele unui alt pacient, scrie MailOnline.

Un diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit după ce a primit doza altui pacient, în Scoția
Sursa foto: Chris Hondros/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    17 Aug 2022   •   09:24

Un bărbat diabetic, în vârstă de 36 de ani, a murit în spital după ce i s-a administrat o ”doză fatală” din medicamentele unui alt pacient, la cel mai mare spital din Scoția.

Martin Weldon se afla la terapie intensivă la Spitalul Queen Elizabeth din Glasgow din luna mai, după ce o hipoglicemie diabetică i-a provocat o leziune cerebrală gravă.

Familiei bărbatului în vârstă de 36 de ani i s-a spus de două ori că aparatele sale vor fi oprite, dar sora sa, Keeleigh, a declarat că Martin ”a sfidat statisticile și a dovedit că medicii s-au înșelat” de ambele ori.

Martin Weldon, din Dumbarton, „a făcut progrese” după patru luni de tratament, deși încă mai trebuia să învețe să meargă și să vorbească din nou. Dar sâmbătă, la doar două zile după ce a împlinit 36 de ani, a murit în spital după ce i s-ar fi administrat medicamente din greșeală.

”Astăzi l-am pierdut pe fiul meu Martin. După ce a făcut progrese în spital, el a decedat din cauza neglijenței personalului. Aș dori să profit de acest moment pentru a le mulțumi prietenilor săi adevărați și familiei care au fost alături de Martin în ultimele luni. Vor urma aranjamentele funerare. Mulțumesc. Eu și familia mea am aprecia să ne dați timp să plângem pentru moment” a declarat tatăl lui Weldon, Martin.

Sora lui Weldon, Keeleigh, care a mers pe jos 100 km în iulie pentru a sensibiliza oamenii cu privire la leziunile cerebrale și la diabet, a adăugat: „Suntem îndurerați și susținem ancheta poliției. Vom face alte comentarii când ancheta se va încheia”.

Într-o declarație pentru MailOnline, un purtător de cuvânt al NHS Greater Glasgow and Clyde a declarat: „Gândurile noastre și cele mai profunde condoleanțe se îndreaptă către familia și apropiații domnului Weldon, care deplâng pierderea sa. După ce am anunțat imediat procurorul, circumstanțele în jurul morții domnului Weldon fac acum obiectul unei anchete în curs de desfășurare a poliției. Ca atare, ar fi nepotrivit să facem alte comentarii. Continuăm să colaborăm cu autoritățile relevante și rămânem angajați să ne implicăm cu familia pe măsură ce investigațiile avansează”.

Poliția a confirmat că investighează în prezent decesul.

×
Subiecte în articol: spital diabet Scotia
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close