Antena 3 CNN Externe Diaconescu îşi consultă predecesorii şi foştii şefii de stat pe tema tensionării relaţiilor cu Moldova

Diaconescu îşi consultă predecesorii şi foştii şefii de stat pe tema tensionării relaţiilor cu Moldova

Diaconescu îşi consultă predecesorii şi foştii şefii de stat pe tema tensionării relaţiilor cu Moldova
Sursa foto: Cristian Diaconescu
10 Apr 2009   •   12:20

Foşti miniştri de externe, premieri sau ex-preşedinţi sunt prezenţi astăzi la şedinţa Consiliului Consultativ, convocat de ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu pentru a analiza escaladarea tensiunilor în relaţiile bilaterale ale României cu statul vecin Republica Moldova.
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care în 2007 şi-a asumat interimatul la conducerea Ministerului de Externe, după demisia lui Răzvan Ungureanu, a venit vineri la Consiliul Consultativ. Printre cei care participă la şedinţă se mai numără Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Adrian Cioroianu, Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Teodor Meleşcanu.
Primul care a sosit la sediul MAE a fost Lazăr Comănescu, ultimul ministru de Externe din Guvernul Tăriceanu, iar după el a sosit Sergiu Celac, care a condus diplomaţia română imediat după 1989, urmat de Adrian Cioroianu, proaspăt demisionar din PNL.
De asemena, au mai venit, în ordine, fostul preşedinte Ion Iliescu, ministrul de Externe Cristian Diaconescu şi Adrian Năstase, fost premier şi ministru de externe care a sosit împreună cu Teodor Meleşcanu, fost şef al diplomaţiei. Ultimii care au sosit la întâlnire au fost Călin Popescu Tăriceanu şi Petre Roman, de asemenea fost ministru de externe şi fost premier.
Singurii care lipsesc sunt Mircea Geoană, Adrian Severin şi actualul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, toţi foşti miniştri de externe, precum şi fostul preşedinte Emil Constantinescu.
În deschiderea discuţiilor, Cristian Diaconescu le-a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi a apreciat că iniţiativa organizării unui Consiliul Consultativ inaugurată de Adrian Cioroianu este una înţeleaptă.
Conceput ca un for de dezbatere şi împărtăşire a experienţei de către foşti oficiali care au avut competenţe în domeniu, Consiliul Consultativ al MAE este o iniţiativă lansată de Adrian Cioroianu. Ultima şedinţă a acestui for a avut loc în 2008, înaintea summit-ului NATO şi au participat atât foştii miniştrii de Externe, cât şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: MAE Cristian Diaconescu presedinti tensiuni
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close