Antena 3 CNN Externe Dialog şi schimb de zâmbete între preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban, la Consiliul European

Dialog şi schimb de zâmbete între preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban, la Consiliul European

Dialog şi schimb de zâmbete între preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban, la Consiliul European
Sursa foto: Foto: www.consilium.europa.eu
08 Feb 2013   •   13:27
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban au fost fotografiaţi în timp ce purtau un scurt dialog, joi seară, la Bruxelles, în sala de lucrări a Consiliului European. Cele două imagini, în care Băsescu apare râzând, au fost publicate pe site-ul instituţiei.

Reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale nu au confirmat dacă cei doi demnitari au discutat despre problema arborării steagului Ţinutului Secuiesc şi a declaraţiilor oficialilor români şi unguri din ultimele zile, informează Mediafax. 

Secretarul de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.



Presa maghiară a relatat că declaraţia lui Nemeth Zsolt este o replică la scandalul steagului secuiesc.

La finalul săptămânii trecute, la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala de protocol unde s-a desfăşurat evenimentul.

În replică, premierul Victor Ponta a cerut ministrului de Externe să adopte o atitudine fermă şi să transmită că România nu acceptă de la nimeni din străinătate "obrăznicii" şi lecţii privind funcţionarea autorităţilor locale şi nici sfaturi privind arborarea steagurilor.



 

 

 

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close