Antena 3 CNN Externe Diaspora 11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli

11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli

Poliția spaniolă a arestat 11 persoane care făceau parte dintr-o rețea românească de traficanți. Acestea exploatau mai mulți români la munci agricole în diferite oraşe din provincia Valladolid.

11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli
Sursa foto: Foto: Facebook/Policia nacional
17 Mai 2020   •   21:09

Cu promisiunea unui loc de muncă stabil, românii erau duşi în Spania şi obligaţi să muncească şi câte 12 ore pe zi. Erau cazaţi câte şapte în cameră în condiţii insalubre şi fără suficiente paturi.

„Erau oameni vulnerabili (muncitorii exploataţi – n.r.), cu un nivel de educaţie scăzut, o situaţie economică foarte precară şi care nu cunoşteau deloc limba şi legislaţia spaniolă. Organizaţia le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania şi, odată ajunşi aici, erau cazaţi în diferite apartamente din localitatea Medina del Campo, unde stăteau înghesuiţi, în condiţii deplorabile şi fără provizii, constrânşi să doarmă pe podea, câte şapte în cameră, şi erau obligaţi să plătească şi 150 de euro pentru asta”, au relatat anchetatorii spanioli.

Dacă nu voiau să muncească, inculpaţii nu ezitau să folosească forţa fizică.

„Nu ştiau dacă sunt înregistraţi la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere şi salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care de obicei nu îi primeau”, au declarat poliţiştii din Spania.

Pentru a nu fi prinşi de poliţie, românii care activau în organizaţia criminală au deschis mai multe conturi în bănci pe numele victimelor şi falsificau documente şi carnete de conducere.

Operaţiunea poliţiştilor s-a încheiat cu arestarea traficanţilor de persoane, zece cetăţeni români şi o femeie originară din Honduras, precum şi cu eliberarea celor nouă muncitori români exploataţi de aceştia. În timpul raidului organizat de poliţie, anchetatorii au sechestrat suma de 22.180 de euro în numerar şi cinci autoturisme deţinute de membrii organizaţiei criminale.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: romani arestati
Parteneri
Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Anunțul momentului
x close