Antena 3 CNN Externe Diaspora Afacerea inedită cu care o româncă a dat lovitura în Italia: ”Sper să fiu un exemplu pentru mulți”

Afacerea inedită cu care o româncă a dat lovitura în Italia: ”Sper să fiu un exemplu pentru mulți”

Mihaela Dinică, o româncă în vârstă de 36 de ani, s-a stabilit în Monteriggioni, o localitate din provincia Siena, în urmă cu câțiva ani. Femeia a lucrat într-o fabrică, însă a decis să-și schimbe cursul vieții și să-și deschidă propria afacere. Acum, business-ul merge ca pe roate.

Afacerea inedită cu care o româncă a dat lovitura în Italia: ”Sper să fiu un exemplu pentru mulți”
Sursa foto: pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    30 Oct 2023   •   15:23

Povestea româncei, relatată inițial de publicația italiană Il Fatto Quotidiano, a ajuns și în presa din Suedia ca exemplu de bune practici.

Mihaela Dinică s-a născut în România, însă a decis să se mute în Italia în urmă cu două decenii. După ce a lucrat mai mulți ani într-o fabrică, românca a decis să înceapă un business. 

Astfel, Mihaela a pus pe picioare o fermă. Ea a început afacerea după ce s-a încheiat izolarea din pandemia de Covid-19.

”Am început afacerea imediat ce s-a încheiat izolarea, cumpărând animalele și echipamentul, ajutată doar de familia mea”. Mihaela crede că este norocoasă pentru că familia ei i-a sărit mereu în ajutor. Ea își dorește să fie un model pentru toate femeile.

”Sper să fiu un exemplu pentru mulți, mai ales pentru femei”, a declarat românca stabilită în Italia, notează Știri Diaspora. 

Românca susține că principalul obstacol a fost cel de ordin financiar. ”Sprijinul vine doar de la companiile mari”, a spus ea.

Citește și: Un bărbat a crezut că a dat lovitura vieții sale, atunci când a cumpărat o casă cu numai 3.000 de lire! Acum, visul s-a transformat într-un coșmar

Povestea de viață a Mihaelei a impresionat sute de oameni

Românca a început să lucreze la vârsta de 18 ani. În prezent, ferma pe care a deschis-o Mihaela se întinde pe o suprafață de zece hectare și are peste 300 de animale, printre care 200 de găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

”Să lucrezi printre animale este un lucru frumos”, a mai spus românca.

Pe viitor, Mihaela își dorește să colaboreze cu alți fermieri și are de gând să crească numărul de animale. 

"Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca în trecut. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult. 

Animalele dau uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii”, a mai spus românca.

 

 

×
Subiecte în articol: afacere romanca Italia
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close