Antena 3 CNN Externe Diaspora Afacerile românilor din Diaspora, creşteri uriaşe în pandemie | Vânzări record de prăjituri, cozonaci sau sarmale

Afacerile românilor din Diaspora, creşteri uriaşe în pandemie | Vânzări record de prăjituri, cozonaci sau sarmale

Afacerile românilor stabiliți în străinătate au crescut spectaculos în pandemie. Cele mai cautate au fost restaurantele sau magazinele cu produse tradiționale.

Afacerile românilor din Diaspora, creşteri uriaşe în pandemie | Vânzări record de prăjituri, cozonaci sau sarmale
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2021   •   17:08

Dorul pentru gustul de acasa în prag de sărbători a condus la vânzări record pentru cozonacii care aduc aminte de cei preparaţi de bunici în copilărie.

Nici caltaboșii sau toba, piesele de rezistență pentru Crăciun, nu au lipsit de pe mesele românilor stabiliți în toate colţurile lumii.

Clujeanca Iuliana Contraş a renunţat la munca din mediul bancar pentru a-şi face propriul laborator în Anglia în care prepară prăjituri al căror gust aduce aminte de cel al preparatelor din copilărie.

Pentru anul acesta, Iuliana a avut de pregătit peste 600 de sarmale şi peste 200 de cozonaci şi primeşte comenzi chiar şi din localităţile vecine. În perioada sărbătorilor, afacerea familiei s-a bazat pe serviciul de livrări.

Pentru a face faţă comenzilor, fiecare membru din familie are un rol bine stabilit.

Familia Ferchiu are o afacere care oferă servicii de transport pentru coletele care pleacă din Romania către Anglia, distribuie şi alimente sau băuturi, dar deţine şi o cramă. În plus, se ocupă şi de un magazin online dezvoltat în perioada pandemiei.

Alina Dobrin este un alt antreprenor, stabilit în Italia, care se ocupă de administrarea unei carmangerii, şi a unui restaurant, iar produsele româneşti sunt nelipsite din meniu.

De Crăciun, cererile au depăşit vânzările din alţi ani.

×
Subiecte în articol: diaspora Marea Britanie
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close