Antena 3 CNN Externe Diaspora ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi, vor vota cu 15% mai PUŢINI cetăţeni români"

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi, vor vota cu 15% mai PUŢINI cetăţeni români"

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi, vor vota cu 15% mai PUŢINI cetăţeni români"
de O.P.    |    16 Noi 2014   •   06:35
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi, vor vota 15% mai puţini cetăţeni români din diaspora, spune ministrul de externe, care face apel la toţi membrii partidelor să fie prezenţi la alegeri. Teodor Meleşcanu a fost ieri atât la Munchen cât şi la Paris, ca sa verifice cum sunt aplicate măsurile pentru fluidizarea alegerilor de azi.

Ministrul Teodor Meleşcanu a mers în Germania ca să discute măsurile luate pentru ca alegerile să se desfăşoare fără probleme în cadrul celor cinci secţii de votare organizate în Germania. Pentru asta s-a întâlnit cu ambasadorul României Lazăr Comănescu şi cu consulii generali ai României de la Munchen şi Bonn.

Ministrul de externe a plecat apoi la Paris, unde a discutat cu preşedinţii secţiilor de votare şi a făcut un apel către membrii partidelor din comisiile de vot să fie prezenţi la alegeri, astfel încât toate secţiile de votare să poată funcţiona la capacitate maximă, cu şapte membri, şapte cabine de vot şi şapte ştampile.

"Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi duminică, vor vota cu 15% mai puţini cetăţeni români. Sper ca membrii partidelor politice să înţeleagă responsabilitatea care le revine şi să îşi facă datoria, astfel încât toţi românii care doresc să voteze la Paris sau oriunde la secţiile de votare din străinătate să o poată face."

În acelaşi comunicat al ministerului de externe se precizează că pe parcursul zilei de astăzi, 30 de voluntari vor asigura la Paris comunicarea cu cetăţenii români care vor veni la vot, vor transmite informaţii utile acestora şi le vor oferi explicaţii şi răspunsuri privind desfăşurarea votului.

Ambasada a recomandat tuturor cetăţenilor care doresc să voteze la secţiile din Paris o repartizare echilibrată a prezenţei la vot în timpul zilei, folosind toate momentele din programul de funcţionare al birourilor de vot, de la 7.00 până la 21.00, astfel încât un număr mai mare de români să îşi exercite dreptul la vot. Accesul prioritar pentru persoane cu copii mici, persoane cu probleme de sănătate şi persoane în vârstă va funcţiona între orele 7.00 - 11.00.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată înainte de intrarea în secţia de vot - poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului de externe şi al Ambasadei şi va fi distribuită înainte de intrarea în secţiile de votare - urmând ca semnarea şi datarea acesteia să se facă în faţa comisiei.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close