Autoritatea Electorală Permanentă, anunț important pentru românii din diaspora. Nu vor putea fi deschise secții de votare pentru toți

24 Iul 2019   •   15:44
Autoritatea Electorală Permanentă, anunț important pentru românii din diaspora. Nu vor putea fi deschise secții de votare pentru toți

Deşi vorbim de un număr uriaş de români în afara graniţelor, nu vor putea fi deschise secţii de votare pentru toţi.

Autoritatea Electorală Permanentă susţine că există ţări care permit un număr limitat de secţii de votare, fie ele chiar şi în interiorul ambasadelor sau consulatelor. 

Chiar şi aşa, românii din Diaspora ar trebui să se înregistreze pe portalul care va fi pus la dispoziţie de AEP sau la misiunile diplomatice, pentru că numai aşa se poate şti exact locurile unde este nevoie de mai multe secţii.

”Am primit deja și primim în continuare solicitări de înființare de secții de votare din străinătate cu cetățenii din statele gazde. Avem o misiune diplomatică care a cerut înființarea a 100 de secții de votare și are o evidență civică, dar cu nume, prenume și CNP astfel încât să știm, rugăm cetățenii să se preînregistreze, o pot face ca la o petiție online, intră pe platforma AEP, dau copie actului de identitate și se inregistrează”, a spus Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente. 
 

x close