Antena 3 CNN Externe Diaspora O balerină de 17 ani, din România, a murit în Anglia din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost provocat de contraceptive

O balerină de 17 ani, din România, a murit în Anglia din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost provocat de contraceptive

O balerină de 17 ani, din România, a murit în Anglia din cauza unui cheag de sânge care ar fi fost provocat de contraceptive
20 Apr 2016   •   12:54

O balerina de 17 ani, din Cluj Napoca, a murit in Marea Britanie, din cauza unui cheag de sange care ar fi fost fost provocat de pilulele contraceptionale.

Maria Santa, care castigase o bursa la o renumita scoala de balet din Manchester, s-a plans de dureri de cap si a ajuns la spital de patru ori, dar de fiecare data medicii au trimis-o acasa. La scurt timp dupa ultima vizita la spital, iubitul ei, Matias Castecano, a gasit-o inconstienta in apartamentul in care locuiau, relateaza stirileprotv.ro.

Maria a fost internata la Spitalul Regal Salford, unde a murit dupa doua zile.

Medicii spun ca, cel mai probabil, a murit din cauza pilulelor pe care le lua, un sortiment care ar fi provocat mai multe decese in ultimii ani.

Maria Santa, care s-a nascut in Cluj Napoca, facea balet de la 9 ani, iar in 2015 a castigat o bursa in valoare de 12.648 de lire sterline, la Scoala de balet din Manchester. Tatal ei, Robert Santa, a spus ca in zilele in care fiica lui s-a plans ca "ii explodeaza capul", abia se putea tine pe picioare.

Medicul patolog Piyali Pal a spus ca adolescenta avea cheaguri de sange in creier. "Este foarte rar ca o persoana de aceasta varsta sa aiba aceasta afectiune. Este al treilea caz de felul acesta pe care l-am avut in ultimii 9 ani si jumatate. Una din femeile care a murit lua acelasi tip de contraceptiv."

×
Subiecte în articol: moarta
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close