Antena 3 CNN Externe Diaspora Cât costă să trăiești o lună în Anglia. Câţi bani dai la chirie și cât trebuie să plătești pentru mâncare

Cât costă să trăiești o lună în Anglia. Câţi bani dai la chirie și cât trebuie să plătești pentru mâncare

Dacă vrei să mergi într-o călătorie sau te gândeşti să te muți într-un oraș mare cu multe posibilități, ar trebui să știi și la ce prețuri să te aștepți când vine vorba de un trai decent în Londra, Marea Britanie.

Cât costă să trăiești o lună în Anglia. Câţi bani dai la chirie și cât trebuie să plătești pentru mâncare
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    17 Oct 2022   •   10:00

Londra, capitala Angliei, este cunoscută pentru arhitectura engleză și eleganța întâlnită în arhitectură, dar și la oamenii de pe stradă.

Iată cât ar trebui să scoți din buzunar lunar pentru o viață decentă în Anglia. Spre exemplu pentru alimentaţie, vitală pentru orice persoană.

O listă de cumpărături - care include pâinea, al cărei preț este de 0.605 euro, un carton de ouă la prețul de 2.21 euro, un kilogram de aripioare de pui care costă 6.62 euro, un kilogram de mere de 2.1 euro, un litru de lapte costă 1.05 euro - însumează în total aproximativ 13 euro, potrivit gandul.ro.

Alte prețuri la alimente: un kilogram de brânză făcută în zonă ar atinge prețul de 7.2€, un kilogram de varză costă 0.82€, un kilogram de ceapă 1.1€, un kilogram de cartofi are prețul de 1.19€, pe când un kilogram de roșii costă 2.57€. 

De asemenea, dacă nu ai timp să mergi la cumpărături, te poți opri la un restaurant ieftin pentru o masă în oraș. Pentru o persoană la un restaurant ieftin, o masă ar costa 6.38 de euro, iar o masă pentru două persoane la un restaurant de calitate ar costa 54.61 de euro.

Cât costă chiria și transportul în Londra

Spre deosebire de mâncare, prețurile la haine sunt mai mari decât în România. O pereche de pantofi din piele are prețul de 84.95 de euro, o pereche de blugi 72.89 de euro, iar o rochie de vară pentru doamne ar ajunge la prețul de 34.88 de euro.

Pe lângă toate acestea, utilitățile sunt la fel de importante pentru traiul zilnic.

Rata pentru apă, gaze și electricitate pe o lună pentru un apartament de 80 de m2, un chiriaș ar scoate din buzunar 185.74 de euro, și dacă vrei să mergi la sală, abonamentul lunar este 43.71 de euro.

De asemenea, chiria este o altă problemă cu care s-ar putea să dai ochii, mai ales că, prețurile nu sunt chiar mici. 

Pentru un apartament cu un singur dormitor în centru, un client ar trebui să scoată din buzunar 1,873.23 de euro, iar pentru un apartament cu un singur dormitor în suburbii ar costa 1,321.25 de euro.

Nici transportul nu este ieftin, astfel încât, călătorind cu transportul în comun ar trebui să cumperi un bilet de 2.68 euro, iar dacă vrei să iei taxiul, prețul minim ar fi de 5.46 euro.

Însă dacă ai posibilitatea de a-ți face un abonament lunar pentru transportul în comun, ar trebui să plătești 163.83 de euro. Dacă ai mașină, un litru de benzină are prețul de 1.42 de euro.

×
Subiecte în articol: Anglia chirie cazare bani
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close