Antena 3 CNN Externe Diaspora Câţi bani câştigă un român care culege ciuperci în Australia. Salariul nu e mic deloc

Câţi bani câştigă un român care culege ciuperci în Australia. Salariul nu e mic deloc

Nu puţini români aleg să plece în străinătate, să lucreze pe un salariu mai bun, iar oferte tentante sunt pentru culegătorii de ciuperci.

Câţi bani câştigă un român care culege ciuperci în Australia. Salariul nu e mic deloc
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    01 Dec 2022   •   09:32

Producătorul de ciuperci SA Mushrooms din Waterloo Corner, din Australia, vine cu oferte tentante de angajare.

Mulți români pleacă în alte țări pentru salarii mai bune, dar puțini sunt cei care au curaj să lucreze în afara Europei. Producătorii de ciuperci din Australia au oferte de angajare foarte bune și remunerații pe măsură.

Munca unui culegător de ciuperci se plătește foarte bine şi e nevoie doar de dexteritate, delicatețe și, în același timp, de putere. 

Citeşte şiSalarii mai mari cu până la 50% pentru unii dintre bugetari. Cine sunt norocoşii

Ciupercile sunt crescute în camere cu climă controlată la 18 grade Celsius. Meseria include culegerea și ambalarea ciupercilor. 

Cei ce nu au mai lucrat în acest domeniu beneficiază de cinci săptămâni de instruire intensivă, alături de formatori dedicați. Nu este necesar ca aceștia să cunoască limba engleză, dar reprezintă un avantaj.

Programul de lucru începe la ora 7:00 și 17:00, în ture de șapte zile și angajatul trebuie să aibă propriul mijloc de transport. 

Salariul este cuprins între 26 și 35 de dolari pe oră, pentru opt ore de muncă pe zi, din cele 21 lucrătoare dintr-o lună.

Plata se face în dolari australieni, nu americani, ceea ce înseamnă, în total 4.368-5.880 de dolari pe lună, adică 13.929-18.750 de lei lunar, potrivit cancan.ro.

×
Subiecte în articol: bani salariu ciuperci culegător ciuperci
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close