Antena 3 CNN Externe Diaspora Ce se întâmplă cu VOTUL din DIASPORA. Schimbările care se vor face în turul doi

Ce se întâmplă cu VOTUL din DIASPORA. Schimbările care se vor face în turul doi

Ce se întâmplă cu VOTUL din DIASPORA. Schimbările care se vor face în turul doi
de O.P.    |    05 Noi 2014   •   06:12

Declaraţia pe proprie răspundere pe care românii care votează în străinătate trebuie obligatoriu să o completeze va putea fi descărcată de pe internet şi completată acasă.

Anunţul a fost făcut de ministrul de externe Titus Corlăţean, care spune că este doar una dintre măsurile stabilite de reprezentanţii BEC şi cei ai Ministerului de Externe pentru ca în turul doi, votul să decurgă fără probleme in străinătate.

Romanii din strainatate care s-au plâns de proasta organizare a scrutinului au primit o soluţie de la Guvern. Ministerul de Externe pune la punct o serie de masuri care sa evite o situatie similara in turul doi.

Premierul Victor Ponta a avertizat ca se va lasa cu demiteri daca problemele de organizare se vor repeta pe 16 noiembrie. Premierul a mai susţinut că ministrul de externe şi toţi secretarii de stat din minister trebuie să fie prezenţi în oraşele în care românii din Diaspora nu au putut vota.

Pentru ca numarul sectiilor de vot din strainatate este stabilit de lege, se ia in calcul cresterea numarului cabinelor de vot dintr-o sectie.

În total, in diaspora, au votat la scrutinul de duminică 161.000 de alegatori romani in 294 sectii de votare.


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close