Antena 3 CNN Externe Diaspora Noi informații despre doctorița româncă, găsită moartă într-un cabinet medical din Franța. “Îți mulțumim, Monica noastră”

Noi informații despre doctorița româncă, găsită moartă într-un cabinet medical din Franța. “Îți mulțumim, Monica noastră”

Monica Mardare, doctorița de 46 de ani, găsită moartă de epuizare într-un cabinet medical din Franța fost înmormântată în localitatea Chaillac unde și-a petrecut ultimii ani din viață. Femeia era originară din Huși, unde absolvise liceul “Cuza Vodă” iar ulterior și-a făcut studiile medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Noi informații despre doctorița româncă, găsită moartă într-un cabinet medical din Franța. “Îți mulțumim, Monica noastră”
de Alexandra Dima    |    19 Iul 2021   •   17:31

Întreaga comunitate din localitatea franceză Chaillac a deplâns-o pe doctorița care avea în grijă multe familii și muncea de dimineață până seara, iar dacă urgențele o impuneau, nici noaptea nu avea vreme de odihnă. Munca însă a costat-o viața. Românca Monica Mardare a fost găsită moartă pe 8 iulie, chiar în cabinetul unde salvase atâtea vieți. 

Chiar primarul comunei Chaillac a dezvăluit faptul că Monica nu obișnuia să își ia zile libere, căci mereu interveneau situații urgente, iar grija pentru pacienți o făcea să amâne momentul. Nu s-a plâns niciodată, tocmai de aceea a fost realmente un șoc pentru întrega comună vestea morții medicului în vârstă de numai 46 ani, scrie vremeanoua.ro.

“Îți mulțumim, Monica noastră. Te iubim”

Monica Mardare obținuse cetățenia franceză de curând și se bucura de acest lucru. “Într-o țară care te primește în felul acesta și te iubește așa pentru munca ta, a obține cetățenia ei este o onoare”, a declarat  doctorița româncă citată de primarul din Chaillac, potrivit presei locale. Tot primarul a dezvăluit că Monica intenționa să revină în țară, la Iași, pentru a-și convinge un coleg de breaslă, să vină să lucreze în comuna din Franța.

Din păcate nu a mai apucat, iar în urma sa a lăsat un soț, un copil și o întreagă comunitate care a admirat-o și iubit-o. “Îți mulțumim, Monica noastră. Te iubim” - au scris pe una din jerbele de la înmormântare, oamenii din Chaillac.  

La înmormântarea care a avut loc pe 15 iulie, au participat în jur de 200 de localnici, în semn de prețuire și recunoștință. De altfel, Monica Mardare primise din partea Primăriei locale și o distincție de onoare, ca recunoaștere a muncii deosebite depuse ca medic, în general și mai ales de la începerea pandemiei.

 

 

×
Subiecte în articol: Franta Monica Mardare Chaillac Husi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close