Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român, fost polițist, a crezut că scapă cu fuga după ce a fost condamnat pentru luare de mită. Ce i s-a întâmplat în Germania

Un român, fost polițist, a crezut că scapă cu fuga după ce a fost condamnat pentru luare de mită. Ce i s-a întâmplat în Germania

Un bărbat român pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare în  România a fost prins în Germania.

Un român, fost polițist, a crezut că scapă cu fuga după ce a fost condamnat pentru luare de mită. Ce i s-a întâmplat în Germania
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2021   •   16:00

Individul capturat de autoritățile germane nu este un infractor obișnuit: Nicu F.M. este fost polițist de frontieră și a primit o condamnare definitivă de șase ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență. 

Ancheta a stabilit, iar instanța a confirmat că Nicu F.M. i-a cerut o mită de 13.000 de euro unui alt polițist, care era cercetat într-un dosar DIICOT.

În schimbul banilor, polițistul Nicu, detașat la DIICOT, ar fi urmat să mijlocească obținerea unei pedepse cu suspendare pentru mituitor.

Acesta din urmă, arestat la domiciliu, lucrase la secția 2 din Timișoara și făcuse parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în falsificare de monedă.

Printr-o vecină care a jucat rolul de intermediar, arestatul la domiciliu a negociat cu Nicu valoarea mitei și, de la 20.000 de euro, s-a ajuns la 13.000 de euro.

Sfătuit de avocat, polițistul arestat la domiciliu a depus un denunț pe numele lui Nicu iar autoritățile au organizat un flagrant. Au urmat procesul și condamnarea, notează Stiri Diaspora.

Cum a fost prins fostul polițist Nicu

"Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și cei ai Serviciului Investigații Criminale Timiș, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, prin rețeaua ENFAST, au reușit depistarea unui bărbat de 46 de ani, în Germania, în localitatea Karlsruhe.

Pe numele acestuia era emis un mandat european de arestare, de către Tribunalul Timiș, urmăritul fiind condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență.

Bărbatul a fost încarcerat la data de 1 decembrie 2021, în Germania. 

În continuare sunt efectuate formalitățile, în vederea predării", se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

×
Subiecte în articol: polițist român luare de mita Karlsruhe
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close