Antena 3 CNN Externe Diaspora Gest incredibil făcut de românul care a murit în accident de scuter în Italia. Ce le-a cerut rudelor în timpul vieții

Gest incredibil făcut de românul care a murit în accident de scuter în Italia. Ce le-a cerut rudelor în timpul vieții

Gest incredibil făcut de românul care a murit în accident de scuter în Italia. Ce le-a cerut rudelor în timpul vieții
20 Iul 2018   •   14:42

Un român care a murit în Italia a salvat 6 vieţi. Valentin, tatăl unei fetițe de 4 ani, a murit după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce mergea pe scuter. Accidentul a avut loc pe 12 iulie, în Sardinia, Valentin Costel ajungând în comă la spital.

Organele sale au fost funcţionale ajutate de aparate, dar după 6 zile inima a încetat să îi mai bată. Pe 18 iulie a murit, iar o zi mai târziu organele sale au fost prelevate şi au salvat 6 vieţi.

Valentin spusese familie de mai multe ori, când era în viață, că dacă va muri prematur, ar vrea ca organele sale să salveze alte vieţi. Iar soţia sa a ţinut cont de această dorinţă.

„Azi, la ora 2:00, a decedat românul accidentat cu scuterul. Din punct de vedere medical era deja decedat din ziua accidentului dar inima lui încă mai bătea, azi i s-a oprit și inima. Durere mare pentru soție și fiica lor de numai 4 anișori”, a anunțat verişoara românului pe Facebook.

Medicii de la spitalul „Santissima Trinità” din Sassari, unde românul a fost transportat după accident, i-au prelevat inima, plămânii, ficatul și rinichii, în timpul unei operații complexe, a doua de acest gen care a avut loc în Sardinia, relatează Unione Sarda, scrie Libertatea. 

×
Subiecte în articol: gest incredibil
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close