Antena 3 CNN Externe Diaspora Afacerea cu care a dat lovitura Ramona, o româncă stabilită de 22 de ani în Italia: ”Cel mai prețios lucru pe care îl avem este timpul”

Afacerea cu care a dat lovitura Ramona, o româncă stabilită de 22 de ani în Italia: ”Cel mai prețios lucru pe care îl avem este timpul”

Ramona Leoca, o româncă stabilită de 22 de ani în Italia, a deschis o afacere de succes, care i-a impresionat pe străini. Femeia vorbește fluent cinci limbi, inclusiv japoneza, și a lucrat ca interpret, însă la început i-a fost foarte greu să-și găsească un loc de muncă.

Afacerea cu care a dat lovitura Ramona, o româncă stabilită de 22 de ani în Italia: ”Cel mai prețios lucru pe care îl avem este timpul”
Sursa foto: Getty Images I Oscar Wong
de Roxana Mihăiescu    |    22 Mai 2024   •   23:35

Ramona s-a stabilit în Italia în urmă cu 22 de ani. A decis să meargă peste hotare pentru a avea un trai mai bun, însă drumul către succes nu a fost unul ușor.

Absolventă a Facultății de Limba și Literatură Română, Ramona vorbește cinci limbi străine, inclusiv japoneza. Cu toate acestea, la început s-a confruntat cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă adecvat calificărilor sale.

”Când angajatorii vedeau experiența mea anterioară, le era jenă să-mi ofere doar 800 de euro salariu”, a declarat Ramona, potrivit bari.repubblica.it.

Afacerea de succes cu care românca a dat lovitura

A avut mai multe locuri de muncă de-a lungul timpului și a fost chiar și interpret. Și-a dorit, însă, să-și urmeze propriul drum.

Românca a aplicat la programul ”Nidi” și, astfel, și-a deschis o afacere care i-a impresionat pe străini: o spălătorie ecologică. Partea interesantă este faptul că a combinat serviciile de spălătorie cu depozitarea bagajelor.

Ramona a integrat reciclarea plasticului, utilizând pungi reciclate de la magazine pentru împachetarea hainelor și detergent la vrac pentru a reduce deșeurile.

”Lucrez cu multe structuri de cazare și am realizat că un serviciu de depozitare ar fi util pentru bagajele turiștilor”, a mai spus ea.

Pentru un bagaj mic, prețul pentru depozitare pornește de la 3 euro  și poate ajunge până la 7 euro, pentru unul mare, pentru 8 ore.

Românca vrea ca pe viitor să ofere servicii de self-service și duminica, pentru a veni în sprijinul celor cu programul încărcat.

”Cel mai prețios lucru pe care îl avem este timpul. Și eu intervin în viața agitată a celor care lucrează la birou și când se întorc acasă nu mai au energie”, a mai adăugat ea, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: afacere idee de succes romanca Italia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close