Antena 3 CNN Externe Diaspora Informații de ultimă oră despre românii răniți în Cehia

Informații de ultimă oră despre românii răniți în Cehia

Informații de ultimă oră despre românii răniți în Cehia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    30 Mar 2016   •   12:21

Cei trei români răniţi în groaznicul accident rutier din Cehia sunt în stare gravă, fiind în stare de inconştienţă, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. 

În acelaşi timp, trupurile celor patru cetăţeni morţi vor fi duse la Institutul de Medicină Legală (IML), pentru autopsie. 

Șoferul TIR-ului este cercetat pentru ucidere din culpă, iar polițiștii spun că decisive pentru soarta sa vor fi expertizele, care urmează să arate dacă este vorba despre neglijență sau despre o problemă tehnică.

Potrivit anchetatorilor cehi, camionul cu numere de Maramureş a lovit puternic din spate maşina în care se aflau cei şapte români. Autoturismul a fost proiectat în parapeți, apoi a fost din nou lovit de TIR.  

Când cei de la Descarcerare au venit la faţa locului, a fost nevoie să taie plafonul autoturismului pentru a putea scoate victimele. Patru dintre românii aflaţi în automobil au fost ucişi pe loc. 

Un elicopter i-a transportat pe răniți la cel mai apropiat spital. Cauzele tragediei nu sunt, deocamdată, clare. Şoferul TIR-ului a fost reţinut. 

Răniţii au fost vizitaţi la spital de consulul României. Potrivit presei locale, toţi pasagerii automobilului au în jur de 50 de ani. Ambele maşini se îndreptau spre Germania, pe autostrada care leagă Praga de Nurnbeg. 
 

×
Subiecte în articol: Cehia accident
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close