Antena 3 CNN Externe Diaspora Dacian Cioloș s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepremierul SUA, Joe Biden

Dacian Cioloș s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepremierul SUA, Joe Biden

Dacian Cioloș s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepremierul SUA, Joe Biden
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    24 Mai 2016   •   21:00

Întâlnirea între vicepreşedintele american Joseph Biden şi premierul Dacian Cioloş a început, marţi, în jurul orei 13.10 - ora locală (20.10 - ora României), la Casa Albă, informează agerpres.ro.

Întâlnirea are loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval. 

La final, premierul Dacian Cioloş va susţine o declaraţie de presă în faţa Casei Albe. 

Prim-ministrul este însoţit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de şeful Cancelariei prim- ministrului, Dragoş Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. 

Vicepreşedintele Joe Biden este însoţit la întâlnire, printre alţii, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO şi Europa, James Townsend. 

Din delegaţia americană mai fac parte şi doi asistenţi speciali ai preşedintelui Barack Obama. 

Potrivit unor surse oficiale, pe agenda discuţiilor se va afla pregătirea summitului NATO de la Varşovia, cu accent pe necesitatea consolidării flancului estic al Alianţei. Totodată se va discuta şi pe tema cooperării economice dintre România şi SUA. 

Întâlnirea cu vicepreşedintele american a fost precedată de alte două întrevederi: cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, şi cu secretarul comerţului, Penny Pritzker. 

După discuţia cu Joe Biden, Dacian Cioloş va fi prezent la o masă rotundă cu personalităţi din mediul de reflecţie organizată de Atlantic Council. 

De la ora locală 18.30, premierul participă la o recepţie la Ambasada României din SUA, la care sunt aşteptaţi peste 100 de membri ai comunităţii româneşti din zona Washington. 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Joe Biden Casa Alba
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close