Mariana din Dorohoi lucrează în Italia de 10 ani. Recent, românca a conștientizat ceva extrem de dureros: „Sunt o străină aici în Italia, dar mă simt într-un fel străină și când merg acasă, în România”

02 Apr 2019   •   11:01
Mariana din Dorohoi lucrează în Italia de 10 ani. Recent, românca a conștientizat ceva extrem de dureros: „Sunt o străină aici în Italia, dar mă simt într-un fel străină și când merg acasă, în România” Foto: Pixabay.com

Mariana Turcu din Dorohoi lucrează în Italia de 10 ani. Este una dintre miile de românce care lucrează ca îngrijitoare de bătrâni în Italia. “Distanța omoară iubirea într-o relație”, spune Mariana Turcu pentru DW.

“Sunt o străină aici în Italia, dar mă simt într-un fel străină și când merg acasă, în România. E vorba de lucruri mici, dar ele mă fac să înțeleg că timpul trece și schimbă totul.” 

Acasă muncea într-o fabrică, dar salariul nu ajungea ca să-și întrețină familia. Inițial, s-a mutat în Italia pentru un job temporar, dar a rămas pe termen lung.  

În prezent îngrijește un cuplu de bătrâni în regiunea Marche, într-un orășel foarte mic, unde se simte izolată. “Dar e un serviciu bun, cu contract”, spune românca de 53 de ani.

Mariana Turcu se consideră norocoasă, povestește că a lucrat mereu cu contract și că bătrânii pe care îi îngrijește și familiile lor sunt cumsecade.

Soțul ei și fiul de 17 ani au rămas în România. Vorbește des cu amândoi, știe că și ei au nevoie de ea. “Mi-e atât de dor de familia mea. Mă simt obosită, dar încerc să muncesc și mai mult, ca să fiu și mai obosită, să dorm bine și să mă simt mai bine. Nu vreau să am timp să stau pe gânduri, să devin melancolică”, spune Mariana Turcu.

Parteneri
x close