Antena 3 CNN Externe Diaspora Mesaj rasist la adresa românilor din Italia: "Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun"

Mesaj rasist la adresa românilor din Italia: "Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun"

Mesaj rasist la adresa românilor din Italia: "Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun"
06 Ian 2015   •   18:36

"Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun". Aceasta este mesajul cu tentă rasistă, scris pe un container pentru deşeuri din localitatea Fonte Nuova, situată în suburbiile Romei.

Fapta a fost condamnată de administraţia locală: "Condamnăm cu fermitate asemenea gesturi şi inscripţii precum cea apărută pe strada Primo Maggio. Nu vrem ca oraşul şi ţara noastră să ajungă la un adevărat regres pe plan cultural", a declarat primarul Fabio Cannella, citat de Roma Today.

Edilul a criticat aspru "gestul laş şi absurd", susţinând importanţa unui dialog "mult mai constructiv decât actele degenerate".

"Primăria reprezintă un interlocutor oricând disponibil, întotdeuna gata să primească cererile cetăţenilor, favorizând dialogul", se arată într-un comunicat oficial al autorităţilor locale.

"Rasismul se învinge numai cu coerenţa comportamentelor şi cu eficacitatea unei noi culturi", a menţionat primarul din Fonte Nuova.

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close