Antena 3 CNN Externe Diaspora Mesajul transmis din Diaspora, după scandalul privind ordonanța grațierii

Mesajul transmis din Diaspora, după scandalul privind ordonanța grațierii

Mesajul transmis din Diaspora, după scandalul privind ordonanța grațierii
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    20 Ian 2017   •   01:38

Un grup de români din Islanda își exprimă solidaritatea cu cei din țara noastră care au protestat față de ordonanța privind grațierea și le transmite că sunt alături de ei în continuare.

Suntem câteva milioane de români în afara granițelor țării, împărțiți în toate colțurile lumii și sunt sigur că nimeni nu își dorește o lege care permite penalilor să scape de pedepse sau de posibilitatea de a fi judecați. Diaspora și mediul online au fost factorii decisivi în câștigarea alegerilor de Iohannis și implicit, prin prezența lui surpriză la ședința de guvern a făcut imposibilă adoptarea OUG pe care Grindeanu o avea pregatită”, se arată în mesajul transmis de George Ududec.

Alături de mesaj, românul a postat și o fotografie în care apar cinci persoane care au pancarte pe care scrie ”Din Islanda, alături de România. NU amnistiei și grațierii”.

Trebuie să le arătăm miilor de oameni ce vor ieși duminică din casă pentru a protesta, că suntem alături de ei și că ne pasă de România”, mai scrie în mesaj.

Mii de români au ieșit în stradă miercuri seara și joi seara, pe o vreme foarte rece, pentru a protestat față de ordonanța privind grațierea

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat miercuri că România trebuie să dea o lege a graţierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane. 

"În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. România, în luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorită faptului că în cele 40 de penitenciare şi locuri de deţinere, în toate aceste 40 de locuri, există hotărâri de condamnare a României pentru relele tratamente şi pentru condiţiile inumane pe care le au aceşti oameni. România nu poate face peste noapte să acopere cele aproape 9.000 de locuri cât avem în acest moment excedent de deţinuţi în aceste locuri de deţinere", a precizat Florin Iordache, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Ministrul Justiţiei a adăugat că în astfel de condiţii Guvernul poate veni cu un act normativ privind graţierea care să nu vizeze faptele penale grave.

 

Mesajul complet postat de George Ududec pe Facebook

De cum am aflat ca se vor organiza mai multe mitinguri in tara impotriva legii gratierii si amnistiei, ne-am intrebat ce putem face noi din diaspora pentru a fi solidari cu cei ce vor iesi in strada. Suntem cateva milioane de romani in afara granitelor tarii, impartiti in toate colturile lumii si sunt sigur ca nimeni nu isi doreste o lege care permite penalilor sa scape de pedepse sau de posibilitatea de a fi judecati.

Diaspora si mediul online au fost factorii decisivi in castigarea alegerilor de Iohannis si implicit, prin prezenta lui surpriza la sedinta de guvern a facut imposibila adoptarea OUG pe care Grindeanu o avea pregatita. Trebuie sa le aratam miilor de oameni ce vor iesi duminica din casa pentru a protesta ca suntem alaturi de ei si ca ne pasa de Romania. Avem fiecare din noi prieteni in lista de facebook care sunt in strainatate si carora le pasa de ce se intampla acasa.

Va provocam si va indemnam pe fiecare sa postati poze cu mesaje de sustinere si cu #diasporaalaturidetara pentru cei ce vor protesta in strada si impotriva legii gratierii si amnistiei. Haideti sa fim si online impreuna cateva mii, poate zeci de mii. Noi din Islanda suntem alaturi de voi!

×
Subiecte în articol: diaspora gratiere proteste gratiere
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close