Antena 3 CNN Externe Diaspora Metoda „Accidentul“ trece granițele. Cum sunt înșelați românii din străinătate

Metoda „Accidentul“ trece granițele. Cum sunt înșelați românii din străinătate

Metoda „Accidentul“ trece granițele. Cum sunt înșelați românii din străinătate
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Ian 2016   •   17:25

Escrocii au găsit o nouă medodă de a păcăli. Mai nou sună la bătrâni şi pe motiv că strâng informaţii pentru votul prin corespondenţă află dacă aceştia au rude în străinătate. Apoi încearcă să obţină bani de la românii plecaţi din ţară.

Potrivit unui comunicat emis de de Poliţia Braşov, infractorii se dau drept poliţişti şi solicită telefonic date, în special de la persoane în vârstă, despre rude apropiate care locuiesc în străinătate. Au găsit şi un pretex plauzibil şi susţin că efectuează sondaje de opinie şi strâng informaţii pentru efectuarea formalităţilor privind aplicarea votului prin corespondenţă. Ulterior, rudele din străinătate sunt apelate telefonic şi sunt anunţate că unul dintre membrii familiei aflată în România a avut un accident rutier, fiindu-le solicitate sume de bani pentru spitalizare.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu ofere date personale despre rudele aflate în străinătate şi să nu răspundă unor astfel de solicitări. Oamenii legii le atrag încă odată atenţia românilor că poliţia nu efectuează niciun fel de sondaje şi nu solicită date de personale prin telefon, scrie adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: metoda accidentul teapa inselatorie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close