Antena 3 CNN Externe Diaspora Povestea dramatică a lui Călin, alpinistul român care murit pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Orientali

Povestea dramatică a lui Călin, alpinistul român care murit pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Orientali

Călin Drăgoiu a iubit muntele cu pasiune, dar ziua de 3 septembrie i-a fost fatidică. Împreună cu un alt alpinist şi-a găsit sfârştul în Alpii Orientali, la

Povestea dramatică a lui Călin, alpinistul român care murit pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Alpilor Orientali
Sursa foto: rotalianul
de Alexandra Dima    |    05 Sep 2023   •   10:52

Duminică, în zori, la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Alpilor orientali, a avut loc un tragic incident ce a pus capăt vieții a doi alpiniști.

Unul dintre ei, Călin Drăgoiu, un român în vârstă de 46 de ani, originar din Turda și rezident în Santorso și celălalt, un bărbat german de 35 de ani originar din München, informează Eco Vincentino, citat de Rotalianul.

Românul, în vârstă de 46 de ani, locuia în provincia Vicenza de aproximativ 20 de ani.Era căsătorit și tată a doi copii, în vârstă de 12 și 9 ani.

Tragedia, provocată de o prindere care a cedat

La baza dramei a stat o prindere care a cedat, făcând ca întreaga cordată de alpiniști să piardă contactul cu peretele muntelui pe traseul spre vârful Ortles.

Alte două persoane au fost rănite, dar viaţa nu le-a fost pusă în pericol, potrivit medicilor care au ajuns la locul incidentului cu elicopterul Salvamont.

Victimele, cu multiple fracturi, au fost transportate la spitalul din Bolzano pentru investigații suplimentare. Alți doi alpiniști, membri ai altor grupuri, au scăpat nevătămați.

Incidentul a dus la deschiderea unui dosar de către Parchetul din Bolzano, care are competența asupra teritoriului Parcului Național Stelvio.

 

×
Subiecte în articol: Italia alpinist
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close