Antena 3 CNN Externe Diaspora O profesoară româncă, stabilită în China, descrie noul sistem de monitorizare pas cu pas pentru cei vaccinați

O profesoară româncă, stabilită în China, descrie noul sistem de monitorizare pas cu pas pentru cei vaccinați

Gabriela Mogoș, româncă stabilită în China, profesor universitar, povestește pentru Antena 3 cât de strict sunt monitorizați locuitorii orașului Shanghai, pentru a se limita răspândirea visurlui SARS-CoV-2.

O profesoară româncă, stabilită în China, descrie noul sistem de monitorizare pas cu pas pentru cei vaccinați
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Aug 2021   •   16:55

"Aici felul în care sunt amenajate complexurile de locuințe implică o zona privată. Toate, nu doar aici unde locuiesc eu. Este un număr de blocuri delimitat, împrejmuit, și o barieră pe unde trece lumea și mașinile. Nu poți să intrii în interiorul complexului dacă nu prezinți la gardian două coduri.", povestește profesoara

"Ei monitorizează unde ai fost. Și în funcție de zona în care ai fost se colorează. Dacă este altă culoare decât verde, nici gând să pășești. 

Pe lângă acestea două, mai există un cod al universității, care iar trebuie să fie verde, pentru a avea acces în universitate. Acesta este local. Toate trei dacă nu sunt verzi, nu ai ce căuta. 

Până și biletele de tren sunt nominale. Nu poți cumpăra bilet de tren dacă nu prezinți actul de identitate, iar biletul poate să fie ca în avion. Nu discută cu tine."

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close