Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă a murit la câteva ore după o operaţie de cezariană într-un spital din Marea Britanie

O româncă a murit la câteva ore după o operaţie de cezariană într-un spital din Marea Britanie

O tânără de origine română a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană la un spital din Essex, Marea Britanie în urma unei hemoragii puternice. Doctorii nu au folosit cantitatea de sânge necesară pentru a-i salva viaţa şi nu i-au administrat nici coagulante, deşi le aveau la dispoziţie, relatează The Guardian.

O româncă a murit la câteva ore după o operaţie de cezariană într-un spital din Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Osbornes Law via Essexlive
07 Ian 2020   •   08:30

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019, însă a ajuns la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa.

În acea zi, doctorii au încercat fără succes sa-i inducă naşterea, ca în seara următoare să-i facă cezariană. Gabriela a născut o fetiţă sănătoasă pe 26 februarie. Câteva ore mai târziu a fost dusă de urgenţă în sala de operaţii după ce a început să piardă sânge, murind în acea noapte, în preajma orei 5.

Chemat să depună mărturie în calitate de expert, medicul ginecolog Malcolm Griffiths a declarat că la o jumătate de oră de la naştere Gabriela pierduse 600 ml de sânge – o cantitate normală în cazul unei cezariene - însă o jumătate de oră mai târziu, a mai pierdut doi litri de sânge.

Detalii, pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close