Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă de 12 ani, printre cei mai deștepți oameni de pe planetă

O româncă de 12 ani, printre cei mai deștepți oameni de pe planetă

O româncă de 12 ani, printre cei mai deștepți oameni de pe planetă
Sursa foto: Foto: gds.ro
07 Apr 2019   •   22:52

Timeea Petrescu, o elevă de 12 ani, originară din Craiova, care de câţiva ani trăieşte cu părinţii la Londra, a fost acceptată de curând în Mensa, organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat.

Ea a obţinut 162 de puncte la testul IQ. Fata trăieşte în Regatul Unit de la vârsta de patru ani, când a şi început şcoala. La cei 12 ani ai săi, Timeea este acum în clasa a VII-a la un colegiu de matematică şi ştiinţe şi a început să aibă şi primele calificări la olimpiade şcolare. Timeea are planuri şi pe termen lung. Vrea să ajungă studentă la Oxford.

Eleva de 12 ani originară din Craiova a fost acceptată în Mensa – organizaţia oamenilor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat – în urma unor teste care s-au aplicat de către membrii organizaţiei chiar la şcoală. În luna martie, părinţii au primit scrisoare de la Mensa că Timeea a fost acceptată în organizaţie şi că face parte din grupul 1% cei mai deştepţi oameni din lume. Eleva este în clasa a VII-a la Mathematics & Sciences College Heathland. „A fost uimitor şi neaşteptat că are un scor IQ atât de mare. 140 de puncte IQ este considerat a fi al unui geniu. Ea a obţinut 162 de puncte IQ. La testul respectiv au participat în prima etapă 40 de copii de clasa a VII-a şi 50 de elevi de clasa a XII-a. Au trecut mai departe șapte copii, printre care şi ea, care a reuşit să treacă testul cel mai dificil şi a fost acceptată în cadrul organizaţiei Mensa“, a spus Florentina Petrescu, mama elevei, potrivit gds.ro.

×
Subiecte în articol: romanca tanara adolescenta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close