Antena 3 Externe Diaspora O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie

O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie

de Mia Lungu    |    23 Sep 2021   •   09:25
O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie

Clasamentul bogaţilor din România s-ar putea schimba. O româncă este pe cale să devină miliardară și să deturneze obișnuiții topurilor, precum Ion Țiriac sau frații Micula.

Este vorba despre Jenny Paulson, care este în plin proces de divorţ de soţul ei, miliardarul american John Paulson. Acesta din urmă are o avere estimată la aproape 5 miliarde de dolari. Jumătate din această sumă va ajunge la soţia lui.

Jenny Paulson a plecat din România în anii 80 şi a ajuns în Statele Unite, la fratele ei, care era sportiv de performanţă. A dus o viaţă grea până când, după ce a schimbat mai multe locuri de muncă, a ajuns la compania nou-înfiinţată a lui John Paulson, ca secretară-asistentă. Americanul avea atunci 45 de ani şi o reputatie de playboy in cercurile exclusiviste newyorkeze.

Relaţia dintre cei doi nu a început imediat. Abia la trei ani de la angajare, şi după peste 200 de întâlniri secrete, Jenny a acceptat propunerea acestuia de a se căsători. Pentru că niciunul nu ştia ce va urma, nu au semnat şi un contract prenupţial. În câţiva ani, însă, John Paulson a dat lovitura şi a început să câştige miliarde de dolari.

"Cel mai bine este să investeşti în domenii pe care le cunoşti bine. Poţi să fii norocos. Oricine poate fi norocos cu o investiţie anume, dar asta nu este o strategie pe termen lung. Dacă investeşti în domenii pe care nu le cunoşti, până la final nu îţi va merge bine.", spunea John Paulson într-un interviu.

În acest moment, averea estimată a lui John Paulson este de 4,8 miliarde de dolari. În urma divorţului, jumătate din această sumă va ajunge la româncă.

Cei doi au însă mai mult de împărţit decât bani: familia deţine o fermă în Aspen care în trecut a aparţinut unui prinţ arab, o locuinţă de peste 50 de milioane de dolari în Hamptopns dar şi trei hoteluri în Puerto Rico. De asemenea, fundaţia pe care o patronează împreună are resurse care se ridică la aproape 2 miliarde de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close