Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie

O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie

Clasamentul bogaţilor din România s-ar putea schimba. O româncă este pe cale să devină miliardară și să deturneze obișnuiții topurilor, precum Ion Țiriac sau frații Micula.

O româncă este pe cale să devină miliardară, în urma divorțului de soțul american, după 20 de ani de căsnicie
de Mia Lungu    |    23 Sep 2021   •   09:25

Este vorba despre Jenny Paulson, care este în plin proces de divorţ de soţul ei, miliardarul american John Paulson. Acesta din urmă are o avere estimată la aproape 5 miliarde de dolari. Jumătate din această sumă va ajunge la soţia lui.

Jenny Paulson a plecat din România în anii 80 şi a ajuns în Statele Unite, la fratele ei, care era sportiv de performanţă. A dus o viaţă grea până când, după ce a schimbat mai multe locuri de muncă, a ajuns la compania nou-înfiinţată a lui John Paulson, ca secretară-asistentă. Americanul avea atunci 45 de ani şi o reputatie de playboy in cercurile exclusiviste newyorkeze.

Relaţia dintre cei doi nu a început imediat. Abia la trei ani de la angajare, şi după peste 200 de întâlniri secrete, Jenny a acceptat propunerea acestuia de a se căsători. Pentru că niciunul nu ştia ce va urma, nu au semnat şi un contract prenupţial. În câţiva ani, însă, John Paulson a dat lovitura şi a început să câştige miliarde de dolari.

"Cel mai bine este să investeşti în domenii pe care le cunoşti bine. Poţi să fii norocos. Oricine poate fi norocos cu o investiţie anume, dar asta nu este o strategie pe termen lung. Dacă investeşti în domenii pe care nu le cunoşti, până la final nu îţi va merge bine.", spunea John Paulson într-un interviu.

În acest moment, averea estimată a lui John Paulson este de 4,8 miliarde de dolari. În urma divorţului, jumătate din această sumă va ajunge la româncă.

Cei doi au însă mai mult de împărţit decât bani: familia deţine o fermă în Aspen care în trecut a aparţinut unui prinţ arab, o locuinţă de peste 50 de milioane de dolari în Hamptopns dar şi trei hoteluri în Puerto Rico. De asemenea, fundaţia pe care o patronează împreună are resurse care se ridică la aproape 2 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: miliardară romanca american divort Galați
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close