Antena 3 CNN Externe Diaspora Un politician italian urmărit pentru corupție s-a dat drept român la telefon. Ce informații a cerut

Un politician italian urmărit pentru corupție s-a dat drept român la telefon. Ce informații a cerut

Un om politic italian a încercat diverse metode inedite pentru a scăpa de interceptări și pentru a-și face pierdute urmele în fața procurorilor.

Un politician italian urmărit pentru corupție s-a dat drept român la telefon. Ce informații a cerut
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    23 Feb 2022   •   15:21

Între altele, politicianul a folosit telefonul înregistrat pe numele unui român, sperând că va evita să fie interceptat.

Filippo Caracciolo, liderul din Puglia al Partidului Democrat italian, acuzat de luare de mită și trucare de licitații de milioane de euro în favoarea prietenilor, a dezvoltat o adevărată obsesie față de procurori și mijloacele lor de ascultare.

Faptele de care este învinuit Caracciolo arată că această obsesie nu era neîntemeiată.

Pentru a scăpa de interceptări, politicianul obișnuia să-și lase telefonul închis în sertar și să comunice pe bilețele. El se întâlnea cu partenerii pe străduțe lăturalnice, departe de mașina personală, unde suspecta că anchetatorii i-au plasat microfoane.

În ziua de azi e, însă, greu să îți desfășori activitatea fără telefon mobil. Așa că politicianul și-a luat un telefon, care era însă înregistrat pe numele unui român ce trăiește  de zeci de ani în Andria.

Românul a fost sunat, la un moment dat, de compania de telefonie, care l-a anunțat că are o factură restantă de 500 de euro.

Politicianul a negat inițial că ar avea de-a face cu debitul reclamat de companie. Ulterior însă, el a susținut că ar fi românul intrat în datorii și chiar a cerut informații în legătură cu felul în care poate achita suma restantă.

În cele din urmă stratagemele lui Caracciolo de a-i păcăli pe investigatori n-au funcționat, pentru că inclusiv transcriptul convorbirii în care politicianul italian se dădea drept român a ajuns în dosarul procurorilor.

×
Subiecte în articol: Filippo Caracciolo Puglia roman telefon
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close