Antena 3 CNN Externe Diaspora "Stă și doarme în frig". Povestea impresionantă a românului care a ajuns să trăiască pe străzile din Italia, după ce soția lui a fost răpusă de o boală cruntă

"Stă și doarme în frig". Povestea impresionantă a românului care a ajuns să trăiască pe străzile din Italia, după ce soția lui a fost răpusă de o boală cruntă

Relu a mers în Italia cu speranța unui viitor mai bun. Cu toate acestea, românul a trăit o adevărată dramă când soția lui s-a îmbolnăvit și a murit. După ce a dormit pe străzi, Relu a fost ajutat să se întoarcă acasă, în România.

"Stă și doarme în frig". Povestea impresionantă a românului care a ajuns să trăiască pe străzile din Italia, după ce soția lui a fost răpusă de o boală cruntă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   09:56

În vârstă de 45 de ani, Relu a plecat din România cu dorința de a munci pentru a-și asigura un viitor mai bun.

Ajuns în Italia, în orașul Sulmona, regiunea Abruzzo, românul privea înainte cu speranțe mari, însă viața avea să-i dea o lovitură cruntă.

În urma unei lupte grele cu cancerul, soția sa s-a stins din viață, iar necazurile nu s-au oprit aici.

Ulterior, Relu a fost diagnosticat, de asemenea, cu o boală gravă, care nu i-a mai permis să muncească.

Citește și: El este românul care a lucrat la proiectarea motoarelor rachetei Starship, cea mai puternică rachetă construită vreodată. Doctorul în inginerie spațială a lucrat la Întreprinderea de Aviație Bacău

Tratamentul urmat la Spitalul "Santo Spirito" din Pescara a făcut ca resursele sale financiare să se epuizeze, situație care l-a determinat să se mute pe străzi.

Rămas singur, românul a fost nevoit să doarmă în frig, până când cineva i-a ascultat povestea și a decis să-l ajute. 

"Stă și doarme în frig. Hai să-l ajutăm să se întoarcă acasă", a fost apelul lansat pe Facebook de o persoană din comunitate.

Locuitorii din Sulmona, alături de voluntarii ANA, Crucea Roșie și comunitatea de români din oraș, s-au mobilizat imediat și au reușit să strângă, într-o singură zi, suma necesară pentru biletul de întoarcere a lui Relu în România.

"Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea", a spus românul, potrivit presei italiene ilcentro.it.

Cu ajutorul oamenilor, zilele petrecute de român pe străzile din Italia au încetat, iar acesta s-a putut întoarce la familia sa din România.

×
Subiecte în articol: roman Italia comunitate ajutor
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close