Antena 3 CNN Externe Diaspora Un puşti român cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești şi al Consiliului Judeţean Cluj. "Meowless" a cerut răscumpărare din Franţa

Un puşti român cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești şi al Consiliului Judeţean Cluj. "Meowless" a cerut răscumpărare din Franţa

Un băiat care a terminat doar patru clase este hackerul care a reușit să spargă singur, de cel puțin două ori, site-ul Poliției Locale Ploiești.

Un puşti român cu patru clase a spart site-ul Poliției Locale Ploiești şi al Consiliului Judeţean Cluj. "Meowless" a cerut răscumpărare din Franţa
Sursa foto: unsplash.com/Clint Patterson
de Milena Niță    |    16 Noi 2022   •   11:36

Ulterior, minorul a înlocuit informațiile oficiale cu o serie de anunțuri obscene, dar și clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Copilul este acelaşi care a spart inclusiv site-ul Consiliului Județean Cluj, doar că în acest caz a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date, ca "să nu ajungă public pe internet".

Adolescentul din Sibiu, Lucian, locuieşte în Franța, a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități.

Lucian L. se recomanda în spațiul virtual Meowless, iar împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook "Romania Hackers", dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord. 

Aici ar fi fost purtate discuții privind spargerea site-urilor vulnerabile din România.

Tânărul Meowless s-a lăudat că a reușit să spargă singur site-ul Poliției Locale Ploiești (de două ori, susțin anchetatorii) și le-a propus prietenilor săi să-l susțină în demersul său.

Unul dintre ei l-a reclamat la Poliție, trimițând la IJP Prahova un mail în care anunța intenția băiatului, potrivit ziarulincomod.ro.

Polițiștii BCCO din Ploiești au stabilit că ambele site-uri, cel din Ploiești și cel din Cluj, au fost sparte de aceeași persoană, un băiat minor la data săvârșirii faptelor, cu patru clase, născut la Sibiu, dar cu domiciliul actual în Franța.

Dosarul minorului este pe rolul Tribunalului Prahova din septembrie 2022, instanță care a și dispus începerea judecății pe fondul cauzei.

"Constată competenţa funcţională, materială şi teritorială a instanţei, legalitatea şi regularitatea actului de sesizare – rechizitoriul cu nr. 3/D/P/2021 din data de 27.09.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, (…). 

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul L. Lucian, cetăţenie română, studii 4 clase, stagiul militar nesatisfăcut, necăsătorit, fără ocupaţie, fără antecedente penale, pentru săvârşirea a două infracţiuni de alterarea integrității datelor informatice", potrivit portalului instanțelor de judecată.

×
Subiecte în articol: hacker site Meowless
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close