Antena 3 CNN Externe Diaspora Român arestat după ce a fost prins în timp ce cultiva plante de Cannabis, în propriul apartament, din Italia

Român arestat după ce a fost prins în timp ce cultiva plante de Cannabis, în propriul apartament, din Italia

Un român de 32 de ani a fost arestat în Italia, după ce carabinierii au descoperit că acesta a cultivat, în apartamentul său, mai multe plante de Cannabis, într-un sistem rudimentar de irigare cu o lampă de căldură.

Român arestat după ce a fost prins în timp ce cultiva plante de Cannabis, în propriul apartament, din Italia
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   11:24

Conform autorităților, bărbatul avea antecedente penale, la momentul arestării sale, acesta se afla sub măsura supravegherii speciale, cu obligația de a rămâne în municipiul Giardini Naxos, unde locuia.

Bărbatul a fost prins de carabinieri în timpul unui control teritorial, când, împreună cu un prieten, părăsise domiciliul său. În urma identificării, agenții au descoperit că bărbatul român se afla sub măsura preventivă a supravegherii speciale, având obligația de a rămâne la domiciliu.

De asemenea, la domiciliul bărbatului s-a efectuat o percheziție, în urma căreia, carabinierii au descoperit patru plante de cânepă indiană, crescute într-un sistem rudimentar pentru irigații și o lampă de căldură. 

Plantele au fost confiscate și trimise Departamentului de Investigații Științifice ale Carabinierilor din Messina pentru analize de laborator, iar bărbatul a fost reținut sub mai multe acuzații.

Românul este cercetat pentru încălcarea obligațiilor legate de supravegherea specială cu obligația de ședere la domiciliu, dar și de  deținere și cultivare de droguri, în scopul vânzării, conform Știri Diaspora.

Împotriva bărbatului s-a supus măsura arestului la domiciliu, la ordinele procurorul adjunct din Messina, până la finalizarea anchetei și stabilirea unei sentințe, de către instanța italiană. În urma rezultatului de validare a arestului de către judecătorul Curții Messina, bărbatul a fost trimis în arest la domiciliu cu brățară electronică.

×
Subiecte în articol: cannabis roman arestat ghiveci Italia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close