Antena 3 CNN Externe Diaspora Român, condamnat de 30 de ani de închisoare în Franța

Român, condamnat de 30 de ani de închisoare în Franța

Român, condamnat de 30 de ani de închisoare în Franța
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Iul 2017   •   09:12

Soţia gravidă înjunghiată, cei doi copii cu gâtul tăiat şi nimic pentru a explica oroarea: un român în vârstă de 40 de ani care şi-a ucis întreaga familie a fost condamnat vineri în Franţa la 30 de ani de închisoare, transmite AFP.

El a scăpat de pedeapsa cu închisoarea pe viaţă cerută de procuratură.

În iulie 2014, bărbatul şi-a ucis soţia însărcinată în luna a şaptea cu 13 lovituri de cuţit. Ea a fost găsită într-o baltă de sânge, alături de cei doi copiii de cinci ani şi 18 luni înjunghiaţi, în camera de zi a locuinţei lor de la periferia Parisului.

În absenţa unui mobil clar şi cu un acuzat care a povestit numai frânturi de amintiri, psihicul criminalului a dominat cele cinci zile ale procesului.

Acest electrician în construcţii, care părea că îşi iubeşte copiii şi trecea drept un muncitor model, a fost victima unei "alterări a discernământului", a unei crize psihotice trecătoare? A fost teza celor doi psihiatri care l-au examinat, intrigaţi de "actul de neînţeles" al unui "subiect lipsit de orice patologie".

Individul, care a încercat să se sinucidă la câteva zile după crimele sale, şi-a putut pierde raţiunea după o afirmaţie a soţiei sale trăită "ca un abandon" intolerabil pe fondul disputelor frecvente din cauza problemelor financiare ale cuplului, a analizat în faţa instanţei unul dintre psihiatri.

"Pedeapsa contează mai puţin", a declarat pentru AFP avocata familiei victimelor, Valentine Rebérioux. "Singura miză era să aflăm dacă ştia ce a făcut, iar curtea a răspuns 'da'", adăugat aceasta.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close