Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român crezut mort trăia în Italia, iar familia îi făcea slujbe de pomenire în ţară. Fiica sa l-a descoperit pe Facebook

Un român crezut mort trăia în Italia, iar familia îi făcea slujbe de pomenire în ţară. Fiica sa l-a descoperit pe Facebook

După ani întregi în care l-a crezut mort și chiar i-a făcut slujbe de pomenire, o româncă l-a recunoscut pe tatăl ei într-o fotografie pe rețelele de socializare. 

Un român crezut mort trăia în Italia, iar familia îi făcea slujbe de pomenire în ţară. Fiica sa l-a descoperit pe Facebook
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2023   •   15:16

Bărbatul este în viaţă, trăiește în Italia, iar în scurt timp se va întoarce acasă.

Bărbatul, care de mult timp suferă de pierderea memoriei, a fost găsit în subsolul unui imobil din zona Largo Cannella, cartierul Spinaceto din Roma. 

El a fost găsit în timpul unei evacuări organizate de primăria Municipiului IX, atunci când muncitorii au observat că bărbatul era dezorientat și fără memorie. 

Unul dintre ei, compatriot, și-a dat seama că este de naționalitate română și a început să vorbească în limba maternă.

La scurt timp, pentru a-l ajuta să își găsească familia, angajații primăriei au postat o fotografie cu acesta pe grupurile de socializare.

Printr-o întâmplare fericită, fiica sa, care nu îl mai văzuse de ani întregi și îl credea mort, l-a recunoscut. Familia îi făcuse și slujbe de pomenire, pentru că nu mai știa nimic de el de multă vreme.

"Datorită serviciilor municipale, am reușit să organizăm un apel video cu familia, care l-a recunoscut și l-a salutat pentru prima dată după atâția ani", a spus Titti Di Salvo, președintele Municipiului IX, potrivit rotalianul.com.

Familia a anunțat că se va deplasa în Italia pentru a-l lua acasă. Încă nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a ajuns să locuiască într-un adăpost improvizat și prin ce suferințe a trecut.

×
Subiecte în articol: roman Italia slujbe de pomenire memorie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close