Antena 3 CNN Externe Diaspora Român din Italia, salvat înainte de a-şi lua viaţa, de patru imigranți. "Fața lui era slăbită, părea că doarme în picioare"

Român din Italia, salvat înainte de a-şi lua viaţa, de patru imigranți. "Fața lui era slăbită, părea că doarme în picioare"

Un român a fost oprit în ultima clipă de la un gest extrem pe care avea de gând să-l facă duminică, în gara Carrara-Avenza din Toscana, Italia. 

Român din Italia, salvat înainte de a-şi lua viaţa, de patru imigranți. "Fața lui era slăbită, părea că doarme în picioare"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2023   •   11:57

Bărbatul intenționa să se sinucidă, dar patru tineri imigranți și o femeie i-au dejucat planul și i-au salvat viața.

Întâmplarea a fost povestită chiar de Cristina Faini, femeia prezentă în gară. Conaționalul nostru este descris ca un bărbat înalt, elegant, îmbrăcat în albastru și cu o pălărie de aceeași culoare.

"Era ora 10:30 – a povestit femeia – când împreună cu fiica mea Silvia am mers în gara Avenza să luăm trenul spre Livorno. Trebuia să mergem la spital, să o vizităm pe mama mea, care este internată. 

Gara era pustie, totul încuiat, chiar și casa de bilete. Trei băieți stăteau pe o bancă la al doilea peron.

La primul peron era un tânăr. Mai departe de noi și singur am văzut un bărbat înalt, cam de 50 de ani.

Înalt, elegant, îmbrăcat tot în albastru și cu pălărie albastră. Cu toate acestea, fața lui era slăbită, părea că doarme în picioare. Și se clătina, ca o trestie în vânt", povesteşte femeia.

Deodată, în gară s-a auzit sunetul metalic al anunțului că urma să sosească trenul.

"În acel moment – a povestit Cristina Faini – am observat cu groază cum bărbatul înalt a coborât și s-a întins pe șine".

Femeia a început să țipe și să ceară ajutor, dar tinerii prezenți în gară aveau toți căștile în urechi și nu o auzeau. A început să se agite, dând disperată din mâini și atunci toți au înțeles că se întâmplă ceva dramatic.

"Cei patru tineri au sărit imediat și l-au ridicat pe bărbat de pe șine, cu puțin înainte ca trenul să ajungă la el. L-au așezat pe peron, în timp ce eu am sunat la 113", mai povesteşte femeia italiancă, potrivit rotalianul.com.

×
Subiecte în articol: roman Italia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close