Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român și-a adus doi complici la furat pește din Germania. Judecătorul a rămas mască: "N-am mai avut așa un caz în ultimii 10 ani"

Un român și-a adus doi complici la furat pește din Germania. Judecătorul a rămas mască: "N-am mai avut așa un caz în ultimii 10 ani"

Judecătoria din orașul German Chemnitz, landul Saxonia, a avut recent pe rol procesul unui român acuzat de furt de crapi.

Un român și-a adus doi complici la furat pește din Germania. Judecătorul a rămas mască: "N-am mai avut așa un caz în ultimii 10 ani"
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2021   •   15:22

Marian G. a fost acuzat că a sustras peștele dintr-un iaz din Schneeberg, cu ajutorul a doi complici.

Prada s-a dovedit destul de modestă: doi crapi, evaluați cu generozitate la cel mult 50 de euro, relatează presa germană ()

Nu doar că prada a fost nesemnificativă, însă cei trei suspecți au fost remarcați de un bătrân vigilent, proprietar al unei grădini în apropierea iazului.

"Am văzut un pește care se zbătea pe jos", a povestit pensionarul de 84 de ani experiența sa cu cei trei români. El a vrut să-i pună pe presupușii hoți față în față cu un alt martor însă cei trei s-au făcut nevăzuți. 

Când a fost prins de poliție, Marian G., recidivist, a negat furtul. El susține că doar și-a spălat mâinile în apa iazului, după ce fost la cules de ciuperci.

N-a specificat dacă mâinile erau prevăzute cu plase de pescuit, însă proprietarul iazului se îndoiește că hoții ar fi acționat fără instrumente specifice.

Cu 11 condamnări, dintre care 8 pentru furt, românul risca să facă pușcărie.

Markus Zimmermann, judecătorul care a pronunțat sentința, s-a arătat însă indulgent: a ținut cont de faptul că inculpatul are familie și i-a dat trei luni cu suspendare.

"N-am mai judecat un astfel de caz în ultimii zece ani. Familia ta este singurul motiv pentru această pedeapsă", a spus judecătorul.

×
Subiecte în articol: roman Germania crapi
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close