Antena 3 CNN Externe Diaspora Român plecat în Germania, cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

Român plecat în Germania, cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti

Un român se poate descura bine în Germania cu salariul minim de acolo, în timp ce în Bucureşti e aproape imposibil, este de părere un român din Berlin.

Român plecat în Germania, cum se trăieşte cu salariul minim din Berlin în comparație cu cel din Bucureşti
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2022   •   09:23

Acesta a făcut nişte calcule şi susţine că salariul minim brut în Germania e 2.080 de euro, iar după plata taxelor îţi rămân cam 1500 de euro, iar masa făsă ieşit la restaurant înseamnă 1.600 de euro, ceea ce înseamnă un minus de 150 de euro.

În paralel, la noi salariul minim o să fie 3.000 de lei, iar după ce plăteşti taxe, rămân 1800 de lei. Costul vieţii în Bucureşti, dacă stai cu chirie, este de aproximativ 3.700 de lei, ceea ce înseamnă că îţi trebuie cam două salarii minime, mai spune românul, pe o reţea de socializare.

"Salariul minim brut în Germania e 2080 euro. Pentru asta plăteşti 28% taxe & social security stuff. 

Citeşte şiVariante pentru creşterea salariului minim: 3.200 sau 3.000 de lei. Marius Budăi, anunţul momentului despre majorarea salariului

Îţi rămân lunar 1497 euro net. Cheltuiala medie fără ieşit în oraş la masă vine undeva la 1646 euro lunar. Adica you're short vreo 150 euro pe salariu minim în Berlin.

În România, de la anul salariul minim brut o să fie 3000 ron. După ce plăteşti 40.84% taxe & social security stuff, îţi rămân cam 1815 lei net lunar. 

Cost of living in Bucureşti, cu tot cu chirie non-centrală, vine undeva la 3700 ron. Adică îţi trebuie cam două salarii minime ca să trăieşti în Bucureşti cu chirie.

Concluzia e că în Berlin te mai descurci cu salariul minim. În Bucureşti e imposibil", este mesajul postat de un român pe Reddit.
 

×
Subiecte în articol: Germania Berlin salariu roman
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close