Antena 3 CNN Externe Diaspora Româncă din Italia, situație disperată din cauza coronavirus: 'Mă dau afară din casă. Nu știu unde să mă duc'

Româncă din Italia, situație disperată din cauza coronavirus: 'Mă dau afară din casă. Nu știu unde să mă duc'

O româncă din Italia, angajată de o familie să aibă grijă de o bătrână, a ajuns într-o situație disperată din cauza epidemiei de coronavirus și a lansat un apel disperat pe Facebook, după ce familia a anunțat că o va da afară din casă.

Româncă din Italia, situație disperată din cauza coronavirus: 'Mă dau afară din casă. Nu știu unde să mă duc'
Sursa foto: Facebook
10 Mar 2020   •   17:07

Până în urmă cu câteva zile, Magda Toporan a lucrat în casa unei familii, acolo unde a îngrijit o bătrânică.

În acest weekend, bătrâna pe care românca o îngrijea a murit, iar familia a anunțat-o pe femeie că trebuie să plece din casă.

Totuși, din cauza epidemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de Italia și România, Magda nu se poate întoarce acasă și nu știe unde să se ducă.

Românca a lansat un apel disperat pe Facebook și a cerut ajutorul oamenilor.

"Bună ziua! Sunt Magda. Uite, aicia, unde se vede deasupra, până sâmbătă am lucrat la o bătrânică și a murit. Nu știu ce să fac, fata babei mă dă afară. Nu știu încotro să mă duc, încotro să mai apuc. N-am mașină, n-am nimic (…) Spuneți-mi ce să fac. Hotelurile sunt închise. Dacă nu plec până diseară, mă voi duce în altă parte, nu știu unde. Vă mulțumesc! Sper să m-ajute cineva”, a povestit românca pe Facebook, cu ochii în lacrimi.

UPDATE. În urma apelului lansat pe Facebook și distribuit de mii de români, Magda Toporan a primit ajutorul Ambasadei României în Italia. Astfel, românca a fost cazată la un hotel, acolo unde va sta pentru următoarea perioadă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close