Antena 3 CNN Externe Diaspora Româncă torturată până la moarte în Italia. Cum ar putea să scape de închisoare unul din criminalii ei

Româncă torturată până la moarte în Italia. Cum ar putea să scape de închisoare unul din criminalii ei

O româncă a avut parte de o moarte cumplită, după ce oasele i-au fost zdrobite cu un baros, după care a fost arsă de vie. Totul pentru că a refuzat să se prostitueze.

Româncă torturată până la moarte în Italia. Cum ar putea să scape de închisoare unul din criminalii ei
Sursa foto: FOTO: La Voce di Rovigo
14 Feb 2020   •   16:28

Crima pentru care au fost judecaţi Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu s-a petrecut în februarie 2008, în apropiere de localitatea italiană Golena del Po.

Atunci, cei doi proxeneţi au bătut-o cu bestialitate pe Paula Burci, o tânără de 19 ani originară din Segarcea, judeţul Dolj, după care i-au zdrobit pur şi simplu trupul cu un baros, iar apoi au incendiat-o cât încă mai trăia şi agoniza. Apoi, cei doi i-au ascuns trupul aproape carbonizat.

Sergio Benazzo şi Gianina Pistroescu au fost puşi oficial sub acuzare, iar mai multe instanţe din Italia i-au găsit vinovaţi şi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, în 2015, după o serie interminabilă de procese.

Numai că, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia La Voce di Rovigo, avocaţii celor doi acuzaţi, Francesca Martinolli şi Rocco Marsilia, au invocat excepţia necompetenţei teritoriale, iar instanţa a acceptat ca procesul să fie reluat de la zero. Între timp s-a confirmat sentinţă pe viaţă în cazul Gianinei Pistroescu, însă pedeapsa lui Sergio Benazzo a fost suspendată. Decizia a fost luată în seara zilei de marţi, 11 februarie 2020, dar verdictul final ar urma să fie dat de Curtea de Apel de la Veneţia, scrie adevarul.
 

×
Subiecte în articol: romanca ucisa
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close