Antena 3 CNN Externe Diaspora Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Valencia, după ce avionul s-a stricat. Reacția MAE

Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Valencia, după ce avionul s-a stricat. Reacția MAE

Zeci de români sunt blocaţi de mai bine de 24 de ore pe aeroportul din Valencia, după ce avionul cu care urmau să ajungă acasă, în România, s-a stricat, iar compania i-a anunţat că zborul a fost amânat.

Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Valencia, după ce avionul s-a stricat. Reacția MAE
Sursa foto: Antena 3
19 Feb 2020   •   16:24

Oamenii au povestit pentru Antena 3 că de mai bine de 24 de ore sunt blocaţi în aeroportul din Valencia.

De asemenea, românii au explicat că, periodic, compania aeriană îi anunţă că vor pleca, însă de fiecare dată, plecarea se amână.

Potrivit unor surse, întârzierea de peste 24 de ore este cauzată de un avion al companiei aeriene care s-a stricat.

"Bună ziua. Suntem în aeroportul din Valencia de 24 de ore şi nu putem să plecăm de aici. Avem bilete la compania Wizz Air şi ne spune că plecăm, dar nu se întâmplă nimic. Nu avem cu cine să luăm legătura. S.O.S.", a declarat unul dintre românii blocaţi în aeroportul din Valencia, pentru Antena 3.

Români blocaţi de 24 de ore pe aeroport, în Valencia

Români blocaţi pe aeroport, în Valencia, de peste 24 de ore

La un moment dat, românii au cerut explicaţii, însă poliţiştii din aeroport au intervenit pentru a preveni izbucnirea unui scandal.

"Consulatul României la Castellon de la Plana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă compania aeriană Wizz Air și pe lângă autoritățile aeroportuare din Valencia în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația pasagerilor și pentru a se asigura că le sunt respectate drepturile.
 
Conform datelor obținute de reprezentanții oficiului consular, o altă aeronavă va fi trimisă pentru a opera zborul, în cursul zilei de astăzi, 19 februarie.  
 
Reprezentanții oficiului consular au reiterat obligația de respectare de către operatorul de zbor a dispozițiilor legale privind drepturile pasagerilor conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, care prevede și procedura de obținere de compensații de către pasagerii afectați.  
 
Consulatul României la Castellon de la Plana menține contactul atât cu pasagerii cât și cu reprezentanții companiei aeroportuare, în vederea soluționării situației", precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Valencia
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close