Antena 3 CNN Externe Diaspora Românii care lucrează în Germania primesc bonus de inflație de 600 de euro. Care sunt condițiile

Românii care lucrează în Germania primesc bonus de inflație de 600 de euro. Care sunt condițiile

Un nou pachet de scutiri aprobat de guvernul din Germania prevede că firmele pot plăti angajaților un bonus de inflație de până la 3.000 de euro.

Românii care lucrează în Germania primesc bonus de inflație de 600 de euro. Care sunt condițiile
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2023   •   14:14

Angajatorii care nu își pot permite să plătească un bonus atât de mare pot acorda bonusuri materiale scutite de impozite în valoare totală de 600 euro.

Pachetul de ajutor include o sumă forfetară de energie pentru pensionari, studenți și stagiari, o creștere a alocației pentru copii și o subvenţie a prețurilor la energie electrică. 

În plus, pachetul de ajutor include și un bonus special de inflație pentru aproape toți angajații care lucrează în Germania. Bonusul este scutit de taxe până la 3.000 euro și trebuie plătit până la sfârșitul anului 2024.

Prima de inflație nu este obligatorie, iar angajații care nu primesc acest bonus pot primi, totuși, beneficii materiale neimpozitate (inclusiv bunuri și servicii) cu o valoare totală de până la 600 euro. 

Citeşte şiRomân plecat la muncă în Germania: "Dacă nu câştigi 2.000 de euro pe lună, e jale. Nu mai veniți dacă nu câstigați banii ăștia net!"

Conform regulilor din 2022, companiile pot acorda angajaților lor indemnizații fără numerar în valoare de 50 euro pe lună – adică 600 euro pe an. 

Avantajul bonusurilor în natură este că angajatorul nu trebuie să deducă impozite sau contribuții din acestea, dar trebuie să aibă grijă să respecte reglementările actualizate.

Astfel conform Legii de supraveghere a serviciilor de plată, de exemplu, următoarele vouchere sau carduri de numerar sunt considerate bonusuri în natură:

- Vouchere cadou și carduri cadou care sunt acceptate numai în magazine selectate sau lanțuri de magazine;

- Vouchere și carduri pentru produse selectate, de exemplu, tichete de combustibil, tichete de librărie, permise de club de fitness sau carduri cu acces la canalele de streaming;

- Voucherele pentru achiziții de pe Amazon sau alte magazine online care au un Marketplace nu sunt permise, potrivit ziarulromanesc.de.

Limita de scutire de 50 de euro poate fi, de asemenea, solicitată de mai multe de persoanele cu mai multe joburi, respectiv de la fiecare angajator în parte. 

Totuși dacă suma depășește limita scutită de taxe, întreaga sumă devine impozabilă.

×
Subiecte în articol: Germania bani subventie
Parteneri
Nunta Cosmică 2023 a început! Astrolog: "Ne dă forță pentru un an de zile"
x close