Antena 3 CNN Externe Diaspora Salariul pe care îl primește o româncă angajată ca femeie de serviciu în Italia. Diferență uriașă față de cât ar câștiga în țară

Salariul pe care îl primește o româncă angajată ca femeie de serviciu în Italia. Diferență uriașă față de cât ar câștiga în țară

În ultimii ani, românii au ales să plece peste hotare pentru un trai mai bun. Salariile sunt mai mari decât în țară, pe aceleași posturi, iar statisticile arată că țări precum Spania, Italia, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie se află pe lista celor care vor să lucreze în străinătate.

Salariul pe care îl primește o româncă angajată ca femeie de serviciu în Italia. Diferență uriașă față de cât ar câștiga în țară
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    30 Oct 2023   •   10:32

După 1990, mulți dintre români au ales să plece fie în Italia, fie în Germania. Potrivit Institutului Național de Statistică din Italia, cei care au emigrat sunt, într-un procent copleșitor, de sex feminin.

Gândul că vor încasa un salariu lunar mult mai mare decât în țară le-a convins pe multe românce să plece la muncă în străinătate. 

Spre exemplu, o femeie de serviciu care lucrează în Italia primește un salariu mult mai mare decât în țară. Potrivit unui site de recrutări, salariul este cuprins între1.600 și 1.800 de euro net. Unul dintre criteriile importante este ca aceasta să aibă o condiție fizică foarte bună. Totodată, nu e nevoie să cunoască foarte bine limba italiană. 

Citește și: Drama românilor cu salariul minim care nu mai fac faţă cheltuielilor zilnice: "Trăim de la un salariu la altul şi mereu o luăm cu greu de la capăt"

Pe lângă salariu, unii dintre angajatori oferă masă și cazare pentru românii, ceea ce înseamnă că vor reuși să economisească bani. 

Cât câștigă o femeie de serviciu în România

Dacă facem o comparație între salariile din Italia și cele de la noi din țară, diferența este uriașă. 

În România, o femeie de serviciu este remunerată cu 2.500 de lei pentru un program full-time. 
 

×
Subiecte în articol: salariu femeie de serviciu Italia romanca
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close