Antena 3 CNN Externe Diaspora Salariul pe care îl câştigă o familie de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR în strainătate: "Vrem să ne întoarcem în România să deschidem o afacere"

Salariul pe care îl câştigă o familie de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR în strainătate: "Vrem să ne întoarcem în România să deschidem o afacere"

O familie de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR a dezvăluit ce venit are anual şi a cerut sfaturi pe internet pentru a investi în România.

Salariul pe care îl câştigă o familie de români în care soțul și soția sunt șoferi de TIR în strainătate: "Vrem să ne întoarcem în România să deschidem o afacere"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   17:50

O familie e de români, care lucrează ca șoferi de TIR în străinătate, şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce acasă, în România, pentru a deschide o afacere. În acest context, românii au cerut sfaturi pe reţelele sociale într-un grup dedicat antreprenorilor.

"Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maximum doi ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice.

Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă”, a scris femeia, sub anonimat, pe grupul de Facebook Tineri Antreprenori - Sfaturi, idei, business, citat de Adevărul.ro

Postarea a împărțit internauţii în două tabere. Unii s-au bucurat de succesul celor doi şi i-au felicitat pentru că vor să investească în România, în timp ce alţii i-au sfătuit să nu renunțe la un job stabil şi bine plătit.

"Cumpărați cât mai multe apartamente puteți. După care, deschideți școală de șoferi de TIR. Ce știți să faceți cel mai bine vă aduce cel mai mare profit, iar apartamentele vă vor ajuta să aveți venituri relativ pasive până se dezvoltă școala de șoferi. Succes!”, 

"După un an de antreprenoriat în România, o să vă fie dor de cei 80.000 euro”,

"Dacă nu aveți experiență în afaceri nu este imposibil să reușiți chiar și în România, dar va fi foarte dificil",

"Vă doresc succes dacă vă întoarceți. Noi ne-am săturat. Nu mai suportăm mizeria, toxicitatea (Ploiești), birocrația, corupția, taxele mult prea mari, pentru că este din ce în ce mai rău", sunt doar câteva din sfaturile primite de la antreprenorii români.

×
Subiecte în articol: şoferi de TIR angajati
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close