Antena 3 CNN Externe Diaspora Șofer român de Uber din Marea Britanie, acuzat pentru un gest scandalos făcut unei cliente oarbe

Șofer român de Uber din Marea Britanie, acuzat pentru un gest scandalos făcut unei cliente oarbe

Un șofer român de Uber din Marea Britanie este acuzat de fraudă, după ce și-a oferit un bacșiș de 20 de lire sterline de pe telefonul unei cliente oarbe.

Șofer român de Uber din Marea Britanie, acuzat pentru un gest scandalos făcut unei cliente oarbe
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Ian 2020   •   17:38

Cornel Mihai, în vârstă de 32 de ani, a păcălit-o pe Victoria Oruwari, în vârstă de 39 de ani, să îi dea telefonul pentru că nu poate încheia cursa de pe telefonul său.

Când s-a văzut cu mobilul în mână, șoferul și-a dat un bacşiş de 20 de lire și cinci stele de raiting.

Acum, Cornel Mihai este acuzat de fraudă şi fals şi îşi va afla sentinţa pe 4 februarie, scrie Mirror.

Incidentul a avut loc pe 29 iunie când Victoria Oruwari a fost nevoită să îşi comande un taxi deoarece trenurile din staţia London Bridge fuseseră anulate. Aceasta a declarat în faţa Curţii că românul a tot întrebat-o cum și-a pierdut vederea pe parcursul întregii curse, însă românul a negat acuzaţiile.

„Nu m-am simţit tocmai bine pentru că nu eraa treaba lui,a, dar eram în maşina lui şi m-am gândit că cel mai bine e să fiu politicoasă. Mi-a spus că am trecut cu bine mai departe şi că par fericită şi i-am răspuns «Da. Nu am de ce să fiu tristă», a declarat femeia.

Se pare că românul i-ar fi spus femeii că nu poate închide aplicaţia de taxi de pe telefonul lui şi că are nevoie să încheie cursa de pe al ei.

„Mi s-a părut puţin ciudat, dar nimic din comportamentul lui nu m-a făcut să cred că nu sunt în siguranţă. Nu credeam că e ceva la mijloc, însă i-am arătat că am încredere în el ţinând cont de informaţiile pe care le aveam pe telefon”, a declarat Victoria despre incident.

Însă, înainte de a-i înmâna telefonul lui Cornel, femeia a dezactivat funcţia telefonului specială pentru persoanele nevăzătoare, funcţie prin care orice acţiune făcută pe telefon este descrisă de un sistem vocal.

Victoria şi-a dat seama ce a făcut românul abia când a ajuns acasă, potrivit spuselor ei.  „Asta m-a făcut încă o dată să îmi dau seama că sunt mai vulnerabilă şi mai susceptibilă să fiu victima unei infracţionalităţi, însă pentru a avea o viaţă împlinită trebuie să am încredere în ceilalţi”, a declarat Victoria potrivit mirror.co.uk.

După ce a descoperit că i-au fost furaţi bani, Victoria l-a reclamat pe şofer companiei uUber care a acţionat imediat: i-a returnat suma şi l-am raportat pe Cornel Mihai la poliţie. De asemenea, românului i-a fost retrasă şi licenţa de şofer Uber.

 

×
Subiecte în articol: roman sofer de uber
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close