Antena 3 CNN Externe Diaspora "Nu ne vine să credem" | Şofer român de TIR strivit de cabină într-un tragic accident, în Italia. Un băieţel de 11 ani va crește fără tată

"Nu ne vine să credem" | Şofer român de TIR strivit de cabină într-un tragic accident, în Italia. Un băieţel de 11 ani va crește fără tată

Gheorghe Buzura este șoferul român de camion care a murit luni dimineață în terifiantul accident rutier din Laces, regiunea Trentino-Alto Adige. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, locuia de peste treizeci de ani în Trentino. În urma lui, rămâne un băiețel de 11 ani care va creşte fără tată.

"Nu ne vine să credem" | Şofer român de TIR strivit de cabină într-un tragic accident, în Italia. Un băieţel de 11 ani va crește fără tată
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2023   •   12:55

Evenimentul tragic a avut loc luni, 19 iunie, în Laces, o comună din provincia Bolzano, regiunea Trentino-Alto Adige, unde șoferul român de camion Gheorghe Buzura, în vârstă de 51 de ani, și-a pierdut viața în urma unui accident rutier.

Gheorghe Buzura locuia în Trento și lucra la o companie de transport din Trentino. A ieșit de pe drum cu camionul frigorific de livrare de alimente, ajungând în albia râului Plima. Accidentul a avut loc luni dimineața devreme, în Val Martello.

Ajunși rapid la locul accidentului, salvatorii n-au mai putut face nimic pentru șoferul român, găsit strivit în cabină.

Citeşte şi: Noi detalii cutremurătoare în cazul româncei, mamă a patru copii, găsită fără suflare într-un râu din Italia | Ar fi fost ucisă de angajatorul său

Conform anchetei, șoferul, angajat de trei luni al companiei de transport Avio, a lui Diego Cristoforetti, terminase livrările într-un magazin Martello. Camionagiul se pregătea să ajungă la alte puncte de vânzare când, ajuns în apropierea unui pod peste Rio Plima, pârâul care străbate valea, din motive încă neclare a ieșit de pe drum și a căzut de pe un pod câțiva metri. Camionul a aterizat cu roțile în sus în albia pârâului.

Citeşte şi: Ce a pățit românca din Italia, care i-a atacat cu papucii pe polițiștii veniți să o aresteze

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prăbuşirea în gol de câțiva metri care i-a fost fatală lui Gheorghe. Din păcate, însă, pentru șoferul de 51 de ani nu s-a mai putut face nimic. TIR-ul s-a răsturnat în zbor, prăbușindu-se cu roțile sus, iar șoferul a murit pe loc, în cabina zdrobită a camionului.

Potrivit jurnaliștilor Trento Today, bărbatul era despărți de soția sa și era tatăl unui băiețel în vârstă de 11 ani. Gheorghe mai lasă în urmă trei surori, dintre care două locuiesc în România împreună cu mama lor. În schimb, a treia soră i se alăturase în Trentino.

„A fost un om foarte bun, mereu disponibil și amabil cu toată lumea. Nu ne vine să credem. „Alaltăieri își însoțise fiul la piscină. Era un muncitor, știa ce face: își iubea meseria și familia. Pentru noi a fost o lovitură la inimă”, a spus sora bărbatului, potrivit.publicaţiei l'Adige.

Citeşte şi: "Raiul şi-a vărsat toate lacrimile". Tatăl lui Robert, românul mort în Italia, a fost adus pe targă la înmormântarea fiului său

Operațiunile de recuperare a vehiculului au fost și ele complicate având în vedere geografia zonei. Drumul provincial a fost închis traficului, pentru a permite echipelor de salvare să intervină. Polițiștii italieni continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele care au dus la producerea tragediei.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR mort Italia
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close