Antena 3 CNN Externe Diaspora Șoferi români, fără motorină pe autostrăzile din Franța, din cauza crizei: ”Nu au vrut să ne dea să ajungem acasă”

Șoferi români, fără motorină pe autostrăzile din Franța, din cauza crizei: ”Nu au vrut să ne dea să ajungem acasă”

Din cauza crizei de combustibil din Franța, cauzată de greva la o serie de rafinării, șoferii români au rămas pe autostrăzi fără motorină și fără posibilitatea de a realimenta pentru a ajunge acasă.

Șoferi români, fără motorină pe autostrăzile din Franța, din cauza crizei: ”Nu au vrut să ne dea să ajungem acasă”
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Ştefan    |    12 Oct 2022   •   20:17

Din cauza grevelor din Franța, care au loc de mai bine de o săptămână la o serie de rafinării ale grupului TotalEnergies, s-a creat o criză a combustibilului.

Puținele benzinării deschise au fost luate cu asalt de șoferi, iar cozile create sunt interminabile.

Pe grupurile de ajutor dedicate românilor din Franța au apărut nenumărate mesaje din partea șoferilor români rămași fără combustibil.

”Bună seara, vărul meu a rămas fără motorină pe autobandă, din simplu fapt că nu a găsit motorină la peco, nu știu ce problemă este în Franța… Este cineva prin apropiere care poate să îl ajute? Pun și locația unde se află. Vă mulțumesc anticipat”, a scris o româncă pe unul dintre grupuri, citată de stiridiaspora.ro.

”Și noi cu 2 copii am rămas fără motorina noaptea... poliția venea și alimenta, iar nouă nu a vrut să ne dea măcar șapte litri să ajungem acasă, deşi aveau... ziceau vânzătorii că e grevă”, a scris o altă româncă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Franței, Oliver Veran, a declarat vineri că "tensiunea va dura câteva zile", dar a refuzat să spună că ar fi vorba de un deficit.

×
Subiecte în articol: Franta combustibil
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close