Antena 3 CNN Externe Diaspora Spitalele din Spania, pline de români nevaccinați. Medicii le cer bolnavilor să se imunizeze

Spitalele din Spania, pline de români nevaccinați. Medicii le cer bolnavilor să se imunizeze

Medicii din provincia spaniolă Castellon se arată îngrijoraţi de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital.

Spitalele din Spania, pline de români nevaccinați. Medicii le cer bolnavilor să se imunizeze
Sursa foto: Ro Vaccinare Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2021   •   14:30

Astfel, autorităţile au apelat la asociaţiile româneşti, preoţi şi asistenţi sociali pentru a-i convinge pe români să se imunizeze, potrivit stiri.tvr.ro.

Îngrijorarea medicilor a apărut încă din septembrie, când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate cu COVID în spitalele din Castellon erau români, iar 80% dintre aceştia erau nevaccinaţi, 

"Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale", spune Viorica Rusen, singura româncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Castellon.

În capitala provinciei Castellon trăiesc 16.000 de români, aproape 10 la sută din populaţia oraşului, iar incidenţa cazurilor de COVID este de trei ori peste media naţională. 
 

×
Subiecte în articol: Spania romani vaccin castellon
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close